Ερύμανθος:Αγωνία και αγανάκτηση κτηνοτρόφων και αγροτών

Με την συμμετοχή δεκάδων κτηνοτρόφων και αγροτών πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 22 Ιουνίου επιτυχημένη σύσκεψη μετά από πρόσκληση της επιτροπής στο Δήμο Ερυμάνθου .

Στην σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία και η αγανάκτηση κτηνοτρόφων και αγροτών που πλήττονται βάναυσα από τις αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων ΕΕ εμπόρων και βιομηχάνων που ανακοίνωσαν νέα μείωση τιμών στο γάλα σε επίπεδα που δεν καλύπτουν πλέον το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην καταστροφή και το ξεκλήρισμα πολλές παραγωγικές μονάδες ιδιαίτερα μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Το ασφαλιστικό , το φορολογικό, οι ανεβασμένες τιμές στα αγροεφόδια το πανάκριβο πετρέλαιο οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται και στην Ελλάδα και τώρα οι χαμηλές τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής είναι οι παράγοντες που οδηγούν μαθηματικά στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών κτηνοτρόφων στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Η ενότητα και ο μαζικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε για να μην ξεκληριστούμε για να μην πεινάσουν οι οικογένειες μας για να μην πάρουν τα παιδιά μας το δρόμο της ξενιτιάς αυξάνοντας τις στρατιές των ανέργων ήταν η απόφαση όλων των παρευρισκομένων.

Την οργάνωση του αγώνα ανάθεσαν οι συγκεντρωμένοι σε επιτροπή αγώνα που αναδείχτηκε μέσα από τις διαδικασίες της σύσκεψης που θα συνεδριάσει άμεσα για να πάρει μέτρα στην κατεύθυνση ενημέρωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής της οργάνωσης τους σε αγροτικό σύλλογο την προετοιμασία για κινητοποιήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή που είναι όρος για να υπάρχουν αποτελέσματα .

Ακόμα η σύσκεψη αποφάσισε την συμμετοχή στο προσκλητήριο αγώνα που αποφάσισε η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου με την συμμετοχή της επιτροπής αγώνα στην σύσκεψη που οργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι του νομού την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να προβληθούν τα προβλήματα της περιοχής Ερυμάνθου.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν και μίλησαν μεταφέροντας την εμπειρία και την συμπαράσταση τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων ν. Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και ο Πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Αλέκος Θανόπουλος.

Η Επιτροπή Αγώνα σ΄επόμενη συνεδρίαση της θ' αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης για την ενημέρωση συσπείρωση και κινητοποίηση των κτηνοτρόφων και αγροτών της Περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου , την δημιουργία αγροτικού συλλόγου.

Αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε ήταν η απόφαση όλων των συγκεντρωμένων.