Εξιχνιάστηκε άλλη μια περίπτωση απάτης σε βάρος ιερέα

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, περίπτωση απάτης η οποία είχε συμβεί πριν από ένα μήνα περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με 72χρονο εφημέριο Ιερού Ναού της Αιτωλοακαρνανίας προφασιζόμενος ότι εκπροσωπεί τον φορέα ασφάλισης Ιερέων και ζήτησε από τον παθόντα να μεταβεί στη Πάτρα προκειμένου εισπράξει αναδρομικά το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση τους την ίδια ημέρα, ο δράστης έπεισε τον 72χρονο κληρικό να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ. Για τον σκοπό αυτό μετέβηκαν μαζί στο Αίγιο, όπου ο ιερέας αφού πραγματοποίησε ανάληψη του ανωτέρω χρηματικό ποσού, το παρέδωσε στον 35χρονο.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι δράστης της απάτης είναι ο 35χρονος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, εφιστά εκ νέου την προσοχή όλων των κληρικών της περιοχής μας, ιδίως των συνταξιούχων, ώστε να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικά τους ταμεία και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι κληρικοί παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.