Εντός χρονοδιαγράμματος η Ιόνια Οδός με το 40% να είναι ήδη έτοιμο

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών κατασκευής της Ιόνιας Οδού, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης, κατά την επιθεώρηση που διενήργησε στα εργοτάξια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η Ιόνια Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή κατασκευάσει το 40% του έργου. Βρίσκομαι σήμερα στα Γιάννενα, για να ανακοινώσω, ότι έκλεισαν μια σειρά από εκκρεμότητες, εξαιρετικά κρίσιμες για την πρόοδο του έργου της Ιόνιας Οδού, όπως το στρατόπεδο Παπαγεωργίου και μια σειρά από απαλλοτριώσεις, που προχωρούν.

Στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία 10 εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Συκούλα, περιοχή Τούμπανο, όπου βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα) ενώ βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και εγκατάστασης συμπληρωτικές εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Σήμερα, στο έργο απασχολούνται 2,000 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως τέλος του έτους."