Δυτική Ελλάδα: Η Περιφέρεια ζητάει την παλιά Νομαρχία με στόχο την μείωση των ενοικίων

Με στόχο την μείωση των ενοικίων που καταβάλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στέγαση υπηρεσιών της σε μισθωμένα ακίνητα, αν και υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κτίρια του δημοσίου, ζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας στην οδό Πατρέως.

Η διεκδίκηση τέθηκε χθες στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, από τους αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο (Αχαΐας) και Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο (Οικονομικών και Διοίκησης).

Είχε προηγηθεί αλληλογραφία του Π. Σακελλαρόπουλου με τον υφυπουργό φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, με την οποία ο αντιπεριφερειάρχης υπέβαλε το αίτημα για συνάντηση με θέμα το κτιριολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του ανέφερε ότι μέρος του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί με την παραχώρηση της κυριότητας ή της χρήσης του κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας για την στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το κτίριο αυτό, όπως ενημέρωσε ο Π. Σακελλαρόπουλος τον υφυπουργό, ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και παραμένει ανεκμετάλλευτο, παρότι αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Πάτρας.

Για την ανακαίνιση του κτιρίου έχουν δαπανηθεί μεγάλο ποσό, αλλά ρημάζει, ενώ με τον ζητούμενο τρόπο θα αξιοποιηθεί και θα συντηρηθεί από την Περιφέρεια.

Παράλληλα, από την αξιοποίησή του για την στέγαση υπηρεσιών θα προκύψει οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση μισθωμάτων που δαπανώνται για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας σε διάφορα κτίρια.

Επίσης, ο Χ. Μπονάνος συναντήθηκε με τον υφυπουργό ψηφιακής πολιτικής Γρηγόρη Ζαριφόπουλο για την ένταξη της Αχαΐας σε πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιοποίησης της διεύθυνσης μεταφορών με σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών και των επαγγελματιών.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ