Διαστάσεις μαμούθ για το κύκλωμα ρευματοκλοπών σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαϊα

Πολύ μικρές πτυχές σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος του κυκλώματος των ρευματοκλοπών που δρούσε κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και την Αχαΐα, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, η Ανακρίτρια του Μεσολογγίου, στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο ογκωδέστατος φάκελος, έχει μάλλον… πελαγώσει, με τα στοιχεία που δείχνουν το εύρος της δράσης της σπείρας, της οποίας ο εγκέφαλος, 47χρονος ηλεκτρολόγος, βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών του κυκλώματος, προκύπτει μια δράση σε βάθος περίπου πέντε ετών, ενώ οι πελάτες του , άτομα σε αρκετές περιπτώσεις υπεράνω πάσης υποψίας, φαίνεται πως είναι εκατοντάδες! Επιχειρηματίες, γνωστοί επαγγελματίες, υπάλληλοι και πολλοί ακόμη…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για 120 περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί και για 580 που ερευνώνται!

Ο δε τζίρος του κυκλώματος είναι απίστευτος και η ζημιά στον ΔΕΔΔΗΕ είναι επίσης πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αρχικά είχε υπολογιστεί, δηλαδή πολύ παραπάνω από τις 500.000 ευρώ που ανέφερε η αρχική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Σε βάρος των πελατών του κυκλώματος σχηματίζονται δικογραφίες για κλοπή και θα κληθούν σε απολογία, ενώ δεν συλλαμβάνονται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Για την ίδια υπόθεση, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα-πελάτες του κυκλώματος από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.