Δε φθάνουν οι θέσεις για τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου

Με την τουριστική κίνηση στα νησιά του Ιονίου να έχει κυριολεκτικά …απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, οι θέσεις για τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου απλά …δεν φτάνουν!

Tour operators και αεροπορικές εταιρείες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή οι επιτελείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την περασμένη εβδομάδα στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο επεσήμαναν ακριβώς αυτό, ότι υφίσταται θέμα με τα slots, ιδίως στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Είναι ανάγκη η επέκταση των χώρων πάρκινγκ αεροσκαφών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε εδώ ότι για το Φεβρουάριο του 2019, με βάση τα στοιχεία από τη διαχειρίστρια Fraport, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς παρουσίασε τις υψηλότερες επιδόσεις στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων όσον αφορά την αύξηση της επιβατικής κίνησης έναντι του Φεβρουαρίου του 2018 (+52,7%), ενώ αυτό της Ζακύνθου είχε άνοδο κατά 7,8%.

Για το 2018 το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς είχε αύξηση κατά 21% με την επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται στις 762 χιλιάδες, και της Ζακύνθου κατά 8,5% με 1,8 εκατ. επιβάτες.