Δεν δέχτηκαν έκτακτο περιστατικό στο Κ.Υ. Γαστούνης γιατί δεν είχε μάσκα μαζί του

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε χθες σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού χειρουργικού και ορθοπεδικού χαρακτήρα. Μέλος του προσωπικού δεν επέτρεψε στον ασθενή να μπει στο χώρο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς δεν είχε μαζί του μάσκα.

Αλλά όπως καταγγέλλει ο αδερφός του παθόντα, ούτε όταν ζητήθηκε μια μάσκα για να μπει στο χώρο, τους δόθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Ο Γιώργος Κολοτούρος από τη Σίμιζα Τραγανού, χρειάστηκε να μεταφέρει τον αδερφό του που είχε τραυματιστεί στο πόδι και αιμοραγούσε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε δεν δέχθηκαν τον αδερφό του γιατί δεν είχε μάσκα και τελικά μετέβει στο νοσοκομείο του Πύργου όπου και έγινε στο ilialive.gr η καταγγελία.

Στο νοσοκομείο του Πύργου παρότι δεν εφημέρευε, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώστε να μεταβεί στη συνέχεια ο ασθενής στο Γ.Ν. Αμαλιάδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το περιστατικό.

Για το περιστατικό καλείται πλέον να λάβει θέση η 6η ΥΠΕ όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Δεν είναι δυνατό όταν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό όπου υπάρχει τραυματισμός να υπάρχει απαίτηση από τον ασθενή να έχει μάσκα.

Και εν τέλει αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για την χρήση μάσκας, δεν θα έπρεπε αυτή να χορηγείται από τη νοσηλευτική μονάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το περιστατικό και να μην ταλαιπωρείται ένας άνθρωπος που υποφέρει;