Δεκα-τρείς και ο… κούκος!

Μόλις… δεκατρείς (περιλαμβανομένων των πέντε μελών της διοίκησης: Χρονοπούλου, Παναγοπούλου, Μπρούμας, Ντερντές, Ζεντέφης) ήταν οι έμποροι που παρέστησαν στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, γεγονός που αποδεικνύει αν μη τι άλλο την απαξίωση της αγοράς για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του Συλλόγου. Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απολύτως η λαϊκή ρήση «τρεις κι ο κούκος» μόνο που στη συνέλευση του Εμπορικού ήταν δεκα-τρείς κι ο «κούκος», κι εδώ ο «κούκος» δεν είναι άλλος από τον… Ορκωτό.

Στη Συνέλευση ωστόσο αναγνώστηκε το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τα πεπραγμένα της εννεάμηνης διοίκησης Παπαδόπουλου που «είδε» έλλειμμα 1.162€ στα ταμεία του Συλλόγου με τους παρόντες έτοιμους να «σταυρώσουν» τον «καθαιρεθέντα» πρόεδρο που δεν παρέστη στη συνέλευση, είχε όμως στείλει επιστολή με δικαστικό επιμελητή ζητώντας να αναγνωστεί στην διάρκεια της Συνέλευσης, προκειμένου να αντικρούσει τα όσα του καταμαρτυρούν, κάτι το οποίο δεν έγινε με τον ίδιο να καταγγέλλει με χθεσινή δήλωσή του την τακτική της νέας διοίκησης. Να σημειωθεί ότι στη συνέλευση δεν αναφέρθηκε καν η ύπαρξη επιστολής, κάτι που έγινε γνωστό από τον ίδιο κατόπιν της συνελεύσεως.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης η κα Χρονοπούλου είχε τριπλό ρόλο αφού ως εκτός της ιδιότητάς της ως πρόεδρος του Δ.Σ. προήδρευσε και της συνέλευσης, ενώ ήταν αυτή που ανέγνωσε και την έκθεση της Ελεγκτικής (αφού δεν παρέστη ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής). Η έκθεση στο μεγαλύτερο μέρος της διαπιστώνει τα όσα ήδη είχαν ειπωθεί στην επίμαχη συνεδρίαση του Νοεμβρίου περί διπλής σφραγίδας, τιμολογίου για γεύμα που είχε πληρωθεί κι από τους συνδαιτυμόνες σε αυτό, μη ενημέρωσης από πλευράς του προέδρου στον ταμεία του Συλλόγου κλπ, που οδήγησαν στην αποπομπή του Λάμπη Παπαδόπουλου, ενώ αναφέρθηκε ότι κατόπιν αυτής με  απόφαση του Δ.Σ. ανατέθηκε σε Ορκωτούς Λογιστές η υπόθεση προκειμένου να υπάρξει πιο ασφαλής εικόνα για το ταμειακό έλλειμμα των 1162€. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η δαπάνη για τη διερεύνηση από τους ορκωτούς λογιστές θα κοστίσει περισσότερο από το φερόμενο έλλειμμα, ωστόσο από πλευράς διοίκησης αναφέρθηκε ότι δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσουν σε οποιαδήποτε αντικαταστατική ή αδιαφανή διαδικασία, αφού είναι σαφές πως προκειμένου να φτάσει μέχρι …τέλους το θέμα και δικαστικά κατά του Λάμπη Παπαδόπουλου, η νέα διοίκηση επιθυμεί να έχει στα χέρια της την έκθεση των Ορκωτών.

Από τα παρόντα μέλη εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, απερρίφθη ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός μέχρι 4/11/17 (διοίκησης Παπαδόπουλου) και εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από 4η Νοεμβρίου έως 31/12/17 (να σημειωθεί ότι το μόνο μέλος που καταψήφισε σε όλα τα θέματα ήταν η πρώην πρόεδρος Μάρθα Σκούντζου αιτιολογώντας την αρνητική της ψήφο λόγω των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν στο Σύλλογο).

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κατόπιν της Γενικής Συνέλευσης ο Λάμπης Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι γνωστό στην πόλη μας ότι από την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, αντικαταστάθηκα, εκδιώχτηκα κυριολεκτικά, κατά τρόπο παράνομο και πραξικοπηματικό στις 30.11.2017. Είναι επίσης γνωστό ότι έχω προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια και αναμένεται η δικαίωσή μου.

Στις 12.2.2018 ο σύλλογός μας είχε την τακτική ετήσια γενική του συνέλευση. Με εξώδικη δήλωσή μου, πού κοινοποιήθηκε στον σύλλογο την ίδια ημέρα  δια δικαστικού επιμελητή, ζητούσα να αναγνωστεί στην γενική συνέλευση για να λάβουν γνώση τα μέλη μας σχετική επιστολή μου προς αυτούς. Πλην όμως η νυν διοίκηση του συλλόγου αγνόησε την εξώδικη δήλωσή μου και δεν αναγνώστηκε  στο σώμα η επιστολή μου, αντιθέτως επιτράπηκε να γίνουν προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές προς το πρόσωπό μου. Όσοι βεβαίως το έπραξαν σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Οι καταστατικές  διαδικασίες του συλλόγου μας αλλά και η καλή πίστη επιβάλλουν την ανάγνωση επιστολής στην γενική συνέλευση οποιουδήποτε μέλους του συλλόγου πόσο μάλλον όταν θέλει το μέλος αυτό να προστατεύσει τον εαυτό του από ψευδείς κατηγορίες,  αλλά η νυν διοίκηση του συλλόγου μας προφανώς αγνοεί τα ανωτέρω. 

Στην αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και παντελώς παράνομη συμπεριφορά της νυν  διοίκησης του συλλόγου  εναντίον μου, δηλώνω ότι δεν ακολουθώ την μικρόψυχη και μικροπολιτική τακτική τους, παραμένω συνεπής στους αγώνες μου για το καλό του συλλόγου μας, απαντώ με όλα τα νόμιμα μέσα και μόνο με αυτά, στις δε δικαστικές αίθουσες θα αποδειχθεί η αλήθεια και οι υπεύθυνοι της συκοφαντίας μου και των λοιπών σε βάρος μου αδικημάτων θα λογοδοτήσουν συντόμως».

Πηγή: "Ημερήσιος της Αχαϊας"