Δήμαρχος Πύργου: Η ανακίνηση της νότιας χάραξης από την Πάτρα κινείται στην ακύρωση του έργου

Το θέμα της Νότιας Χάραξης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος έθεσαν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας καθώς και συλλογικότητες.

Το θέμα ανακινείται καθώς, εκ μέρους της Κυβέρνησης, αναμένεται η τροποποίηση των διαγωνισμών και -πιθανόν- η επαναπροκήρυξη του έργου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει αν καθυστερήσουν οι διαδικασίες μπορεί να έχει ως συνέπεια  την απώλεια της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Δυστυχώς επαληθευόμαστε και στις λεπτομέρειες των κινήσεων. Πληροφορήθηκα, μέσω δημοσιευμάτων, ότι Αχαιοί παράγοντες με αφορμή την παρακίνηση του θέματος από εμάς στον Πύργο αλλά και των δηλώσεων Κυβερνητικών στελεχών επαναφέρουν το σενάριο περί νότιας χάραξης στο Πάτρα – Πύργος.

Ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει να υπενθυμίσω πως είχε απορριφθεί από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αλλά και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ανακίνηση από την πλευρά της Πάτρας για την νότια χάραξη κινείται προς την κατεύθυνση της ακύρωσης του έργου! Αυτό που έχω να πως είναι πως εμείς κάναμε την αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και θα συνεχίσουμε την Παρασκευή στην Αμαλιάδα, καθώς και σε άλλα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, μαζί με το ΕΒΕ Ηλείας, τα Εργατικά Κέντρα, τους Επιστημονικούς Φορείς και Συλλόγους αλλά και με τον πιο δυνατό σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τον Λαό της Ηλείας!

Θα δώσουμε έναν πραγματικό αγώνα σε όλα τα επίπεδα για να αποδείξουμε ότι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος οφείλεται σε παρασκηνιακές συμφωνίες».

patrasnews