Για κακούργημα οι 13 που είχαν ρημάξει την Αιγιάλεια - Πήραν προθεσμία από τον ανακριτή Πάτρας

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής οι 13 συλληφθέντες, όλοι απο την περιοχή του Αιγίου οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Έξω από τα Δικαστήρια ειχαν συγκεντρωθεί συγγενείς τους. Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ηταν δρακόντεια.

Περίπου 70 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες έχουν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών με φερόμενους ως δράστες τους 13 συλληφθέντες από την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιγιάλεια.

Στο υλικό που έχει συμπεριληφθεί  στη δικογραφία, υπάρχουν βίντεο από μεγάλες κλοπές διαρρήξεις και ληστείες, σε μερικά από τα οποία οι συλληφθέντες αποκαλύπτονται, ενώ υπάρχουν από την πλευρά κάποιων εξ αυτών και ομολογίες για την συμμετοχή τους.
Εκείνο δε που προκαλεί εντύπωση, είναι η μεθοδολογία των δραστών που παραπέμπει σε επαγγελματίες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι ανάμεσα στις διαρρήξεις που έχουν ταυτοποιηθεί με φερόμενους ως εμπλεκόμενους τους συλληφθέντες, είναι και οι διαρρήξεις  χρηματοκιβωτίων (Δημαρχείο, ΔΕΥΑΑ, ΟΑΕΕ, Κρίνος, πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας) ενώ   εμπλέκονται σε κλοπές διαρρήξεις και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αιγιάλειας και της Πάτρας.