Α. Παναγιωτόπουλος: Απαράδεκτη κάθε ενέργεια υποβάθμιση της Εφορίας Κάτω Αχαίας

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας στις ενέργειες και τις αποφάσεις της Διοίκησης που οδηγούν στην αποδιοργάνωση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Κάτω Αχαΐας, εξέφρασε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Αντ. Παναγιωτόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τους βουλευτές του Νομού.

Όπως τονίζεται στην ανωτέρω επιστολή, η κατάργηση του Τμήματος Ελέγχου και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Δικαστικού και Λογιστικού Τμήματος στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών (απόφαση υπουργού Οικονομικών υπ’ αριθ. Δ6Α/1133106/ΕΞ2011, ΦΕΚ Β΄ 2187/2011), αποδιοργανώνουν την Α΄ τάξεως Δ.Ο.Υ. της Κάτω Αχαΐας, έδρας του νεοσύστατου «καλλικρατικού» Δήμου και οδηγούν ουσιαστικά στην υποβάθμιση και τη διάλυση μιας από τις σημαντικότερες δημόσιες υπηρεσίες της περιφέρειας του Δήμου.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα αλλά πάραυτα με μεγάλες και ποικίλες αναπτυξιακές δυνατότητες, σε όλους τους τομείς. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι η πόλη της Κάτω Αχαΐας αποτελεί ιστορικό, διοικητικό, εκπαιδευτικό, υγειονομικό και οικονομικό κέντρο όλης της περιοχής, με πλήρη λειτουργική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία, όπου καθημερινά όλες οι παραγωγικές και άλλες δραστηριότητες και όλοι οι δραστηριοποιούμενοι και συναλλασσόμενοι εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. της πόλης και με δεδομένη τη μεγάλη απόσταση Κάτω Αχαΐας και Πάτρας, η επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. θα δυσχεράνει τις κάθε είδους συναλλαγές και αντί να ευνοήσει την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα, πού ολόκληρη η χώρα αλλά και η περιοχή έχουν ανάγκη, θα ορθώσει νέα ανυπέρβλητα εμπόδια στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Κλείνοντας την επιστολή του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας τονίζει ότι είναι ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης Πολιτείας να διευκολύνει τον πολίτη σε κάθε του δραστηριότητα, σε οποιαδήποτε προσπάθεια προσωπικής αλλά και κοινωνικοοικονομικής ανέλιξης και ζητά από τον υπουργό να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κάτω Αχαΐας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αφενός στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και αφετέρου στην εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς την Πολιτεία και τους φορείς της.