Αρχαία Ελίκη: Αποκαλυπτική παρουσίαση ευρημάτων και παρέμβαση στο ΥΠΠΟ για τις έρευνες

Ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων για το «Έτος Αρχαίας Ελίκης» όπως έχει ανακηρύξει το 2018 η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης.

Η πανηγυρική εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με κεντρική ομιλία την πρόεδρο της ΕΦΑΕΛ αι επικεφαλής του πολυετούς ερευνητικού έργου για Ντόρα Κατσωνοπούλου, με θέμα «Αρχαία Ελίκη: Η λύση ενός επιστημονικού αινίγματος-30 χρόνια ερευνητικού έργου και ανακαλύψεων».

Θα κάνει έναν εκ βαθέων απολογισμό, με τα επιτεύγματα των ερευνών που οδήγησαν στον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης, λύνοντας ένα αρχαιολογικό επιστημονικό αίνιγμα για πάνω από έναν αιώνα.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει και προβολή power point, ενώ θα πλαισιωθεί από έκθεση poster της ΕΦΑΕΛ και του Πανεπιστημίου Πατρών, με φωτογραφικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα από όλες τις ανακαλύψεις στην περιοχή. Θα συμμετέχουν, με μουσικό αφιέρωμα, μαθητές της Δ΄ τάξη του σχολικού έτους 2012-13 από το Δημοτικό Ελίκης αλλά και του 3ου Γυμνασίου Αιγίου.

Η ΕΦΑΕΛ, θα προσφέρει κατά την εκδήλωση, μία από τις πρώτες εκδόσεις της για την Αρχαία Ελίκη καθώς και το βιβλίο-λεύκωμα για την ίδρυση και το έργο της.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.