Αργό τρένο: Αίγιο - Αθήνα σε 2 ώρες και 17 λεπτά με είκοσι στάσεις (Πρέπει να μπει και εξπρές)

Το θέμα είναι απλό: Αν Ο ΟΣΕ βάλει εξπρές τρένο στο Αίγιο - Αθήνα (χωρίς στάσεις) τότε θα κάνει τη διαδρομή σε λιγότερο από... μία ώρα! Ποιος Αιγιώτης ή και Πατρινός δεν θα αφήσει το ΙΧ του στο σπίτι; Τα εξπρές θα είναι γεμάτα, όταν μάλιστα η τιμή εισιτηρίου μετ΄επιστροφής είναι 25,60 ευρώ (δηλαδή σχεδόν τα... διόδια της Ολυμπιάς Οδού!). Στα 16 ευρώ η απλή μετάβαση.

Κι όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξπρές δρομολόγιο. Ο ΟΣΕ θα κάνει ΕΙΚΟΣΙ ΣΤΑΣΕΙΣ στο Αίγιο - Αθήνα με τον χρόνο μετακίνησης να εκτοξεύεται από 2 ώρες και 17 λεπτά μέχρι 2 ώρες και 45 λεπτά.

Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αίγιο, θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις σε Ελίκη, Διακοπτό (ανταπόκριση με Οδοντωτό Σιδηρόδρομο για Καλάβρυτα), Πλάτανο, Ακράτα, Λυγιά, Λυκοποριά, Ξυλόκαστρο, Κιάτο όπου αλλάζει μηχανή (5-6 λεπτά καθυστέρηση).

Στο τμήμα Κιάτο - Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης ή Ρουφ), έχουμε άλλους 12-13 σταθμούς: Κόρινθος, Άγιοι Θεόδωροι, Κινέττα , Μέγαρα, Νέα Πέραμος,Μαγούλα, Ασπρόπυργος,Άνα Λιόσια, Κάτω Αχαρναί, Πύργος Βασιλίσσης, Άγιοι Ανάργυροι, Ρουφ (γραμμή 2).

Δείτε τώρα και τα δρομολόγια:

  • Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αεροδρόμιο θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από το Αίγιο: 07:38, 12:38 και 17:38.
  • Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αθήνα-Πειραιάς θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από το Αίγιο: 09:57, 14:57 και 19:33.
  • Στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο θα εκτελούνται 3 δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από τον Πειραιά: 04:38* (από Αθήνα), 09:17 και 14:17.
  • Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Κιάτο-Αίγιο.