Ανησυχία και αγωνία για την Πατρών Πύργου - Περιμένουν εξαγγελίες

Αοριστολογίες, χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις, χαρακτήρισαν αρκετοί τα λόγια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το θέμα της Πατρών Πύργου. 

Ο πρωθυπουργός το μόνο που είπε είναι ότι θα κατέβει ο ίδιος στην Πάτρα και θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου.

Από τα λόγια του, συμπεραίνει κανείς ότι μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση στο θέμα της επανέναρξης των εργασιών, με το έργο να παραμένει "παγωμένο". 

Οι πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Υποδομών είναι ότι ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, έχει αποφασίσει την παύση των εργασιών από τη στιγμή που οι διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί με τις οκτώ εργολαβίες ήταν λανθασμένες (όπως αποδεικνύεται) και το ξεκίνημα της έναρξης του έργου από την αρχή.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με το πως θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου έργου, καθώς η ακύρωση της μέχρι στιγμής διαδικασίας που έχει ακολουθηθεί για την Πατρών - Πύργου, ακυρώνει και το κονδύλι που έχει κοπεί για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. 

Όλα αυτά τη στιγμή που οι κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει με αυτό το έργο υποδομής, ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ συνδέεται με το θέμα της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι φωνές διαμαρτυρίας από την Ηλεία συνεχώς αυξάνονται, βλέποντας τη διαδικασία επί της ουσίας να έχει "παγώσει" και να μην υπάρχει καμία εξέλιξη πάνω στην εκπόνηση του νέου έργου που θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Οι φορείς των δύο νομών ζητούν συγκεκριμένα πράγματα και σχέδια για αυτό το έργο που ακόμα δεν έχουν ακουστεί από επίσημα χείλη. 

Μάλιστα, ορισμένοι μιλούν για τον επικείμενο φόβο της απώλειας του νέου αυτοκινητόδρομου, ενώ για το θέμα έχει μιλήσει και ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, που έχει τονίσει ότι η περιφέρεια ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό συγκεκριμένες εξαγγελίες. Εξαγγελίες που μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει. Στην αναμονή λοιπόν.