Αναβάθμιση του Κτιρίου που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη Ακράτας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την βελτίωση του κτιρίου όπου λειτουργεί το   Λαογραφικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη της Ακράτας.

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» στην συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου προχώρησε στην αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ακινήτου   σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, λόγω αρμοδιότητας, δεδομένου ότι συνάδει η χρήση του ακινήτου με το σκοπό σύστασης του Νομικού Προσώπου.

Στο πλαίσιο αυτό από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» ξεκινούν ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή της σκεπής του κτιρίου που από το παρελθόν παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνον παρεμβάσεις υποστύλωσης.

Καθ υπόδειξη των αρμοδίων, θα προχωρήσει η αποκατάσταση της σκεπής και μια σειρά ακόμα εργασιών που απαιτούνται ώστε να ανακαινιστεί ο χώρος που φιλοξενεί εξαιρετικούς πίνακες, αποτελώντας πραγματικό «κόσμημα» για το δήμο μας όπως τόνισε μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του στο Δ.Σ. ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Ανδριόπουλος διευκρίνισε ότι οι εργασίες που απαιτούνται θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς ώστε να είναι άμεσα επισκέψιμη η Πινακοθήκη στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανάπτυξης που προωθεί η δημοτική αρχή με σειρά πολύπλευρων ενεργειών.