Αλλαγή δεδομένων και νέο κονδύλι στο έργο ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου

Αλλαγές στη χρηματοδότηση, στο χρονοδιάγραμμα και εν γένει στο έργο ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου, επέφερε η ασφυκτική πίεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου συνεπικουρούμενου και τον τοπικό Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων.

Αν και πληροφορίες ήθελαν το έργο των 600.000 ευρώ να δημοπρατείται εντός του καλοκαιριού, μία - σε υψηλούς τόνους- επικοινωνία του κ. Μπέσκου με τους υπευθύνους των «Κτιριακών Υποδομών» πρόσθεσε νέα θετικά δεδομένα στη διεκδίκηση της εργολαβίας.

Ετσι, κατά πληροφορίες της «ΠτΔ», το αρχικό κονδύλι αναμένεται να αυξηθεί στο 1 εκατ, από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφού αποφασίστηκε να γίνει συμπληρωματικό έργο και πιο ολοκληρωμένο.

Οι διορθωτικές πράξεις θα αφορούν στα κουφώματα (με αλουμίνιο) και έτσι το κτίριο του Αιγίου μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα.

Τέλη Ιουνίου θα δοθεί στον ΔΣΑ το πλήρες χρονοδιάγραμμα και από τα τέλη Ιουλίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία δημοπράτησης.

«Εχει μπει το νερό στο αυλάκι» δηλώνει ικανοποιημένος ο Γ. Μπέσκος, αφού το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία.

Πέραν των φθορών, θέμα ημερών είναι και η επισκευή του κεντρικού ασανσέρ, που υπέστη βλάβη εδώ κι ένα χρόνο, για να επακολουθήσει η αποκατάσταση διαρροών σε σωλήνες και στεγανοποίηση. Δ.Τ.