Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλη μείωση του μαθητικού πληθυσμού

Ραγδαία μείωση καταγράφει ο μαθητικός πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας, με τους αριθμούς που δημοσιεύει η «Συνείδηση» να μιλούν από μόνοι τους.

Τα «πρωτάκια» της επόμενης σχολικής χρονιάς θα είναι λιγότερα κατά 17,70% με το μαθητικό δυναμικό του νομού μας να βαίνει διαρκώς μειούμενο. Φαινόμενο που όμως δεν είναι μόνο τοπικό καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι απόρροια της υπογεννητικότητας η οποία ενισχύθηκε από την οικονομική κρί9ση των τελευταίων ετών.

Τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας που δημοσιεύει σήμερα η «Σ» έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά τη λήξη προθεσμίας των εγγραφών στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου και στα Νηπιαγωγεία. Φέτος μάλιστα μην ξεχνάμε ότι σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Για το θέμα μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τα στοιχεία ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος από του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ακολουθεί αναλυτικά ο αριθμός των εγγραφών, που ενδεχομένως τροποποιηθεί ελάχιστα λόγω εκπρόθεσμων εγγραφών: