ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Μαίνεται ο "πόλεμος" των σκουπιδιών - Φεύγει ο κόσμος από τις παραλίες

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τους όγκους αμάζευτων σκουπιδιών στην περιφέρεια του Αιγίου, παρά τις εργασίες αποκομιδής που ξεκίνησε, από τη Δευτέρα, ο δήμος, με προτεραιότητα τουριστικές περιοχές.

Στον Λόγγο, ο κοινοτάρχης Δημήτρης Μητρόπουλος, επανήλθε στις συνήθεις καταγγελίες του, αφότου επικοινώνησε με υπάλληλο του τομέα καθαριότητας του δήμου και τον ενημέρωσε για κυκλοφοριακό πρόβλημα (λόγω πολλών απορριμμάτων) στις οδούς Μπουμπουλίνας και Μεσολογγίου (οικία Τσώνου), από τις δημοτκές εκλογές και μετά.

Επειδή μάλιστα είναι μονόδρομοι, μόνο ένα αυτοκίνητο χωράει να περάσει, ενώ μεγάλα οχήματα (βυτία, απορριματοφόρα) πάνε αντίθετα στο ρεύμα, από το ιατρείο έως την πλατεία του χωριού.

Παρά την έκκληση του προέδρου να μαζευτούν τα σκουπίδια, συνεργείο του δήμου το έκανε αλλά σε άλλο σημείο, εκεί που εναποτίθενται απόβλητα και κλαριά των Σελιανιτίκων, στο πάρκινγκ της οδού Θησέως.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Μητρόπουλος να κατηγορήσει τον υπάλληλο και τον τοπικό αντιδήμαρχο (εξαφανισμένο επί μήνα όπως λέει) ότι δεν ανταποκρίνονται στις υποδείξεις του και παίζουν δικά τους «παιχνίδια».

Εξάλλου, στο οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων που απειλεί την υγεία πολιτών της Αιγιάλειας, παρενέβη ο βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Αγγελος Τσιγκρής, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι εικόνες δεν περιποιούν τιμή για κανέναν. Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθύτατες και αφορούν τον εσφαλμένο προγραμματισμό δημοτικών αρχών.

Καταδικάζω την αποδεδειγμένα αποτυχημένη και παλαιοκομματική πρακτική του δήμου, αλλά και όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Οσοι ευθύνονται, δεν μπορούν να μας κουνούν και το δάχτυλο»!