Αιγιάλεια: Σύσκεψη το μεσημέρι για τα σκουπίδια στο Δημαρχείο

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος, προ ημερών ενημέρωσε για το τελικό πλάνο καθαριότητας και τα συμφωνηθέντα, τον διάδοχό του Δ. Καλογερόπουλο, ο οποίος τουλάχιστον δημόσια δεν έχει διαφωνήσει με τη δρομολογημένη προσωρινή πολιτική λύση, ωστόσο εκφράζει προβληματισμό για την οικονομική αιμορραγία του δήμου, αν συνεχιστούν επί μακρόν τα δρομολόγια μεταφοράς των 11.000 τόνων εναπομεινάντων σκουπιδιών, σε ξένους νόμιμους χώρους, μέχρι Μάρτιο - Απρίλιο του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκαλέσει σήμερα (2μ.μ.) στο δημαρχιακό γραφείο και νέα σύσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων (βάσει των εκλογών του Μαΐου) προκειμένου να δουν από κοινού τς εξελίξεις, παρόντος του δημάρχου.

Υπάρχει όμως και μία «καυτή πατάτα» που δεν είναι άλλη από τη χρήση του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο οποίος παραμένει προσωρινά κλειστός με απόφαση του δήμου, αλλά και δικαστική.

Ο κ. Παναγόπουλος έχει ενημερώσει πως μέσα στο Φθινόπωρο αδειοδοτείται ο ΧΥΤΑ Αν. Αιγιάλειας, αφού ολοκληρώθηκαν τα απαιτούμενα έργα, τα δείγματα ελέγχων βγήκαν καθαρά και ήδη έχει αρχίσει η διαβούλευση, πριν περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αδειοδοτημένο τον τοπικό ΧΥΤΑ παύει να είναι σε ισχύ η απόφαση μεταφοράς σκουπιδιών αλλού, κάτι που ως πολιτική απόφαση καλείται να λάβει η νέα δημοτική αρχή, έχοντας υπόψη της και τις κοινωνικές αντιδράσεις κατοίκων και φορέων σε Αιγείρα - Ακράτα, αλλά και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί του αντιθέτου.