Αεροσκάφος F-16 από τον Άραξο πήγε και φωτογράφισε το "Ορούτς Ρέις"

Μυστική αποστολή ελληνικού F16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, o στρατιωτιικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο.

To ελληνικό F16, απογειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί από τη βάση της Αεροπορίας στον Άραξο, εφοδιασμένο με το ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης και έφτασε λίγο πριν τις 9.10 π.μ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από τον αέρα και από απόσταση το ερευνητικό σκάφος.

Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και κατά επέκταση και η ελληνική κυβέρνηση είχαν πλήρη εικόνα από το πρωί για το γεγονός ότι από το Ορούτς Ρέιτς υπήρχαν απλωμένα καλώδια (τα οποία κατά μία εκδοχή δεν πρόλαβε να τα μαζέψει όταν αναχώρησε εσπευσμένα και λόγω κακοκαιρίας από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στην οποία πραγματοποιούσε έρευνες.

Το γεγονός πάντως ότι υπήρχαν απλωμένα καλώδια δε συνεπάγεται ότι πραγματοποιούσε και υποθαλάσσιες έρευνες, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο και το οποίο παραμένει άγνωστο.