Αίγιο: Ο Δ.Καλογερόπουλος για τα σκουπίδια και την αύξηση των δημοτικών τελών

«Αποκαλυπτικός» ήταν, για επίκαιρα θέματα του δήμου, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που φιλοξένησε το περιφερειακό κανάλι «Ιόνιαν».

Ως προς το πολιτικό σκέλος, επέμεινε «αυστηρά» σε συνεννόηση του δήμου με τους πολίτες κι όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αφήνοντας ακόμα ένα ανοιχτό παράθυρο σύμπλευσης με τις πτέρυγες των κ.κ. Γούτου, Παπακωνσταντινόπουλου και Κουρή του ΚΚΕ (λιγότερο), «ως χρέος προς τις επόμενες γενιές» όπως ακριβώς είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του στο θέμα των σκουπιδιών από τη μία και της αναγκαστικής αύξησης των δημοτικών τελών του 2020 (20% έως 50%) από την άλλη, χρησιμοποιώντας μία φράση, που θα συζητηθεί, καθότι πέραν του απροχώρητου σημείου που οδήγησε τα πράγματα, με τα αμάζευτα απορρίμματα, η προηγούμενη δημοτική αρχή, ευθύνες απέδωσε και σε κάποιους δημότες. «Εξαιτίας κακών πολιτών, αυξήθηκαν τα τέλη» είπε και μίλησε για «κακή ανωνυμία πολιτών και ασυνέπεια του δήμου».

Επί της ουσίας του θέματος της καθαριότητας ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε σε πενταπλασιασμό της ανακύκλωσης ήδη και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αδειάσει και ο ΣΜΑ Τεμένης.

Για τους στόχους της τετραετίας, τέλος, είπε πως αυτοί σχετίζονται με την «αξιοπρέπεια των πολιτών, τις υποδομές και μία πιο ελκυστική περιοχή - σημείο αναφοράς για τα θετικά της».