Αίγιο: Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς άλλο λουκέτο λέει το Δημοτικό Συμβούλιο

Ν' αναδείξει την ανησυχία της μικρής κοινωνίας του Αιγίου, αλλά και ολόκληρης της Αιγιάλειας, επιχείρησε η δημοτική αρχή, φέρνοντας προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (ως πρώτο θέμα), την «αύξηση της παραβατικότητας», που μεταφράζεται τοπικά σε δεκάδες, κλοπές και ληστείες δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, με απώλεια χιλιάδων ευρώ και περιουσιακών στοιχείων.

Ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος, υπενθύμισε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του έριξε βάρος στην αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής, ζητώντας από τη φυσική ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια.

Επεσήμανε όμως, πως λαμβάνει διαρκώς μηνύματα αδυναμίας των υπηρεσιών να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά αυξημένα καθήκοντα και δήλωσε αλληλέγγυος στο πάγιο αίτημα ενίσχυσης με μάχιμο προσωπικό αλλά και περιπολικά, αφού τα διαθέσιμα είναι αδύνατον να καλύψουν όλο το εύρος του δήμου, πεδινά και ορεινά.

Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, σημείωσαν το πόσο λάθος ήταν η κατάργηση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου και των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων Καμαρών και Διακοπτού, ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χρ. Γούτος «αποκάλυψε» πως στα σχέδια αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ παραμένει ακόμα το κλείσιμο του Α.Τ Ακράτας, κάτι που παντοιοτρόπως πρέπει να αποτραπεί, όπως είπε.

Η προ ετών συγχώνευση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, οδήγησε σε απώλεια 6 ατόμων και η Ομάδα «ΔΙΑΣ» αποδίδει οριακά, ενώ τα οχήματα δεν μπορούν να κινούνται από Ακράτα μέχρι Παναγοπούλα, όταν ένα μόνο περιπολικό και 2 αστυνομικοί, κάνουν στο 8ωρο 250 χλμ. , ανταποκρινόμενοι σε πλειάδα τηλεφωνικών σημάτων.

Το ΔΣ, αφού υπογράμμισε τον άθλο των ολίγων ενστόλων να τα βάλουν με κακοποιά στοιχεία, προστατεύοντας τους πολίτες, αποφάσισε να ζητήσει τη στήριξη της Ασφάλειας Αιγιάλειας, «χρεώνοντας» την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού στους βουλευτές, σε σύσκεψη που θα υπάρξει μαζί τους, αφού και η χθεσινή αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, λόγω έκτακτης υποχρέωσης των κυβερνητικών κοινοβουλευτικών.

Επιστολή θα σταλεί και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.