Αίγιο: Εισαγγελική παραγγελία για τα περίπτερα - Από σήμερα έλεγχοι

Μάταια ανέμεναν οι περιπτερούχοι του Αιγίου να συναντηθούν με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τον διαρκή «πονοκέφαλο» της νόμιμης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια), αφού μετά τη επίσκεψη αστυνομικών (κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας) τώρα έρχονται και διοικητικοί έλεγχοι.

Από σήμερα κιόλας, συνεργεία του δήμου θα προβαίνουν σε ελέγχους για να δουν αν τηρούνται τα 7 μέτρα κάλυψης κι αν όχι θα επιβάλουν χρηματικά πρόστιμα στους ενοικιαστές, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Αυτοί όμως διαμαρτύρονται, αφού όπως λένε, ο νέος Κανονισμός Λειτουργία του δήμου δεν υλοποιείται και η Τεχνική Υπηρεσία από τη μία, η Οικονομική Υπηρεσία του από την άλλη, επιδεικνύουν διγλωσσία.

Αν το θέμα δεν διευθετηθεί πολιτικά από τη δημοτική αρχή, οι θιγόμενοι θα υποβάλουν μήνυση ακόμα και κατά του δημάρχου προσωπικά, ενώ το ζήτημα θα απασχολήσει και την τακτική γενική συνέλευση τους συλλόγου τους, την Τετάρτη (7μ.μ.) ή στις 16 Οκτωβρίου, με διοικητικό - οικονομικό απολογισμό, αλλά και το θέμα της μεταφοράς κλειστών και ενεργών περιπτέρων.