Αίγιο-Αγιος Νικόλαος: Οριστικά στις «Αγονες Γραμμές» με σταθμό στα Τριζόνια

Θετικές είναι οι εξελίξεις με την επιχειρούμενη επαναλειτουργία της Πορθμειακής Γραμμής Αιγίου -Αγίου Νικολάου Φωκίδας. Μετά από αναμονή 4 μηνών, το υπουργείο Ναυτιλίας ενέταξε τελικά στις «Αγονες Γραμμές» της χώρας την παλιά ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κορινθιακού, συμπεριλαμβάνοντας ως ενδιάμεσο σταθμό του δρομολογίου το νησί «Τριζόνια». 

Στην απόφαση αυτή του ΥΕΝ μέτρησε πάρα πολύ η πιο κοντινή υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του νησιού από το Νοσοκομείο Αιγίου, έναντι της Αμφισσας, του Μεσολογγίου ή ακόμα και του Αγρινίου.
 

Ωστόσο η πεποίθηση πως η χρηστικότητα της γραμμής θα΄ναι μεγάλη για τους εκατέρωθεν τοπικούς πληθυσμούς, έκανε τους δύο δήμους να το παλέψουν πολύ επίμονα.

Αν μάλιστα, κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία εναντιωθεί δικαστικά στο «άγονο» της γραμμής, τότε υποχρεούται αυτή να εκτελέσει δρομολόγια για 2 χρόνια αυτοτελώς. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει διαφανεί.

Σε αυτή τη φάση, η επαναλειτουργία τοποθετείται χρονικά μέσα στο καλοκαίρι, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί το γεγονός να μην προλάβει τη θερινή περίοδο το Φ/Β «Παναγία Τρυπητή», που βρίσκεται στην τελευταία φάση επισκευών για ναυσιπλοΐα, αλλά την επόμενη περίοδο θα πρέπει να θεωρείται κάτι το δεδομένο.