Έχει κι άλλα επεισόδια η φαρσοκωμωδία στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας

Τι προηγήθηκε – τι προκάλεσε τις εντάσεις –το «κρας τεστ» των επιμελητηριακών εκλογών και η εμπλοκή με τα δημοτικά

 

Με τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες να «αιμορραγούν» και ιδίως στο Αίγιο η κατάσταση να είναι αδιέξοδη δεδομένου ότι καμιά ουσιαστική κίνηση ανάπτυξης δεν έχει δει η αγορά τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς βρισκόμαστε για μία ακόμα φορά …στο ίδιο έργο θεατές όσον αφορά τον πλήρως απαξιωμένο πλέον Εμπορικό Σύλλογο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα του "Ημερήσιου της Αχαϊας":  Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μελών της διοίκησης και τα όσα «κυκλοφορούν» για μία ακόμα φορά υπό μορφή διαρροών και ψιθύρων για τη διαχείριση του Συλλόγου, δεν προκαλούν πλέον μόνο θλίψη αφού αγγίζουν και τα όρια της φαρσοκωμωδίας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, μετά τα πολύ σοβαρά γεγονότα και τα «πυροτεχνήματα» που υπήρξαν τη τελευταία τριετία με τις αλλεπάλληλες εκλογές, μεγάλο κομμάτι της τοπικής αγοράς δεν μπήκε καν στη διαδικασία ενασχόλησης με τον σύλλογο. Έτσι «ξεπήδησαν» κάποια …νέα πρόσωπα που αρχικά φαινόταν να είναι μεταξύ τους «ομαδοποιημένα», επικεντρώνοντας την τακτική τους σε επικοινωνιακή διαχείριση με συνεχείς εναγκαλισμούς κι ανταλλαγή ευσήμων μεταξύ τους (ιδίως μέσω των προσωπικών προφίλ στο fb). Ωστόσο απεδείχθη πως όλα αυτά ήταν τελικώς εύθραυστα και προς εσωτερική κατανάλωση αφού η σοβαρή διαχείριση για τα ζητήματα που πραγματικά «καίνε» την τοπική αγορά απαιτεί προφανώς… άλλου είδους διαχείριση κι όταν έφτασε η ώρα να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, επιβεβαίωσαν όσους τους ήθελαν κατώτερους των περιστάσεων.

 

Οι αναρτήσεις στο facebook

Με λεπτές τις ισορροπίες στα εσωτερικά και του Εμπορικού Συλλόγου που αποτελεί το 35% του εκλογικού σώματος και για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, υπήρξαν ατέρμονες συζητήσεις σε συνέχεια της προσπάθειας εμπλοκής και στα δημοτικά της πόλης. Οι επιμελητηριακές εκλογές αποτέλεσαν ένα ισχυρό «κρας τεστ» για τους ενασχολούμενους με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας που δυστυχώς δεν το πέρασαν. Οι αναρτήσεις στο facebook κατά της ΠΑΕΚ και ιδίως κατά του Άρη Τηλιγάδη που εν μία νυκτί εξαφανίστηκαν όταν προχώρησαν οι συμφωνίες μαζί του… οι λεονταρισμοί περί ενός νέου ψηφοδελτίου με εφαλτήριο τον Εμπορικό Σύλλογο που έμειναν στα λόγια (και με πολλές συζητήσεις για το ποιός θα μπορούσε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου αυτού) και οι παρασκηνιακές συζητήσεις με την εμπλοκή και παραγόντων της δημοτικής αρχής, προκάλεσαν ένα κλίμα εκρηκτικό μεταξύ τους. Τελικά τέσσερα από τα μέλη της διοίκησης κατέληξαν υποψήφιοι με την ΠΑΕΚ αφήνοντας εκτός «παιχνιδιού» τον πρόεδρο Λάμπη Παπαδόπουλο κι εκεί που φαινομενικά όλη αυτή η κίνηση ήταν αποτέλεσμα μεταξύ τους συζητήσεων, άρχισαν ξαφνικά οι… γκρίνιες για «χαλαρή» στήριξη από πλευράς Παπαδόπουλου σε σημείο που φερόταν ότι τάσσεται απέναντι από την κίνηση αυτή και με άσκηση πίεσης να κάνει δήλωση υπέρ Τηλιγάδα. Και μέσα σε όλη αυτή την ίντριγκα και το παρασκήνιο, μια νέα παραφιλολογία αρχίζει στη πόλη υπό μορφή ψιθύρων γύρω από τη διαχείριση του Εμπορικού Συλλόγου με αναφορές πολλές φορές στο πρόσωπο του Λάμπη Παπαδόπουλου.

Το «παιχνίδι» του διασυρμού με πυροτεχνήματα το γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά συγκεκριμένα πρόσωπα που ενεπλάκησαν και στο παρελθόν (κι όπως φαίνεται και τώρα) στα εσωτερικά του Συλλόγου. Με το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο τους βαρύνει στη συνείδηση του κόσμου, ότι όλο το οικοδόμημα που στηρίχθηκε στη λασπολογία και τη μετάβαση του Συλλόγου από τον Βαγγέλη Ευαγγελίου μέχρι σήμερα, μόνο κακό έκανε στο κύρος του Συλλόγου αφού τα περίφημα «σκάνδαλα» που δηλητηρίασαν το κλίμα ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» μια και το πόρισμα των ελεγκτών δικαίωσε πανηγυρικά τον Ευαγγελίου. Έμειναν βεβαίως στη πόλη οι περίφημες αναρτήσεις στο facebook, τα φέιγκ βολάν και η λασπολογία.

Βεβαίως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο συμβαίνει το ίδιο ή όχι στην περίπτωση του Λάμπη Παπαδόπουλου.

 

Άτυπα τον «καθαίρεσαν» με εύσχημο τρόπο

Εκεί λοιπόν που στα στέκια οι συζητήσεις φουντώνουν, επισήμως όμως η «οδηγία» (από ποιους άραγε;) είναι να μη δημιουργηθεί ζήτημα μέχρι να περάσουν οι επιμελητηριακές εκλογές, έρχεται ένα γεγονός να διαταράξει την ψευδεπίγραφη ηρεμία…

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία απόφαση Συμβουλίου ή οποιοδήποτε ζήτημα επισήμως κατά του προέδρου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ατύπως «καθαίρεση» το γεγονός ότι –όπως ο ίδιος υποστηρίζει- δεν ενημερώθηκε καν… για την έλευση του προέδρου της ΕΣΕΕ στα γραφεία του Συλλόγου. Τον οποίο μάλιστα ως δια μαγείας εκτός μελών της διοίκησης υποδέχθηκαν (στον Εμπορικό Σύλλογο πάντα) ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος και ο επικεφαλής της ΠΑΕΚ Άρης Τηλιγάδας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο είχαμε έλευση Κροκίδη στη περιοχή σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας όπου μεταξύ άλλων ήταν προσκεκλημένος και ο Λάμπης Παπαδόπουλος ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Από το πρωί υπήρξε προσπάθεια για να κάνει στάση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στο Αίγιο, όπως και έγινε τελικά με τον Λάμπη Παπαδόπουλο όμως να μην είναι παρόν στα γραφεία του Συλλόγου να κάνει λόγο για «βρόμικο» παιχνίδι εις βάρος του «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν τον… ενημέρωσαν για την έλευση Κροκίδη τη στιγμή που όπως λέει ήταν σαφές ότι το ραντεβού ήταν στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

 

Στο «τραπέζι» και μια μήνυση

Τα γεγονότα του Σαββάτου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Λάμπη Παπαδόπουλο να περνά στην αντεπίθεση και να καταθέτει μήνυση κατά μελών της διοίκησής του όχι μόνο για υπεξαίρεση αλλά και για αλλοίωση εγγράφων, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς φωτογραφίζει κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του.

Τόσος ντόρος δημιουργήθηκε δε με τη μήνυση που στη σύγχυση εάν επισείεται αυτόφωρη διαδικασία για κάποιες ώρες μέλη της διοίκησης είχαν «εξαφανιστεί» για να μην τους συλλάβουν, δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις μεταξύ τους και τα πνεύματα φαίνεται να ηρέμησαν όταν νομικοί τους διαβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα εάν υφίσταται δεν ήταν για αυτόφωρο. 

 

Έβγαλαν τα… άπλυτά τους στη φόρα

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα ήταν αναμενόμενη εξέλιξη η αναδιάρθρωση προεδρείου στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας που προέκυψε μετά από μια τρίωρη θυελλώδη συνεδρίαση το βράδυ της περ.Πέμπτης.

Όσοι έμποροι παραβρέθηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση στη κυριολεξία δεν πίστευαν στα αυτιά τους αφού εν μέσω εντάσεων άκουσαν αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Παπαδόπουλο -Χρονοπούλου για «διαδρομές» ποσών και πληρωμές από τον λογαριασμό του εμπορικού συλλόγου. Ειπώθηκαν βαριές κατηγορίες μέχρι και για έλλειμμα στο ταμείο και οι αποφάσεις ήταν φαίνεται προειλημμένες οδηγώντας σε καθαίρεση Παπαδόπουλου.

Στο «τραπέζι» της συζήτησης τέθηκε η επιστολή που είχε πρωτοκολληθεί στο Σύλλογο από την 27η Νοεμβρίου με την οποία ο μέχρι πρότινος ταμίας του Συλλόγου Κώστας Μπρούμας κατηγορούσε τον πρόεδρο για αντικαστατικές διαδικασίες, παρακράτηση του βιβλίου εσόδων –εξόδων, μη ενημέρωση των κωδικών του e-banking αλλά και χρήση της σφραγίδας του Συλλόγου και δραστηριότητες χωρίς έγκριση του Δ.Σ. και επ`αυτών στην κυριολεξία η κατάσταση ξέφυγε.

Ο Λάμπης Παπαδόπουλος έδωσε τη δική του εκδοχή αρνούμενος τα όσα του καταμαρτυρούσαν τα μέλη του Δ.Σ., από πλευράς μειοψηφίας εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τα όσα αποκαλύφθηκαν όσον αφορά τη διοίκηση του Συλλόγου, με τους εμπόρους που παρέστησαν στη συνεδρίαση να γίνονται μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων…

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Λάμπης Παπαδόπουλος οδηγήθηκε σε  παραίτηση και το νέο προεδρείο που προέκυψε έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χρονοπούλου Μαίρη,

Αντιπρόεδρος: Μπρούμας Κώστας

Γραμματέας: Παναγοπούλου Ντία

Ταμίας: Ντερντές Δημήτρης

 *Πηγή: "Ημερήσιος της Αχαϊας"