Έρχεται νέο κύμα πλειστηριασμών σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Με τους πλειστηριασμούς στο "κόκκινο" έφυγε το 2019, με τον ίδιο τρόπο έφτασε και ο νέος χρόνος, με χιλιάδες δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους να ετοιμάζονται να χάσουν κάποιο κομμάτι της περιουσίας τους, ακόμα και την πρώτη τους κατοικία μέσα στους επόμενους μήνες.

Με συνοπτικές διαδικασίες, αθόρυβα, χωρίς κανείς να γνωρίζει κάτι, πέρα από τις οικογένειες των οφειλετών και τους πιστωτές τους. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο στον δήμο της Πάτρας πρόκειται να γίνουν 21 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στο σύνολο της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα φτάσουν τους 51.

Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που ξεκινά από τις 8 Ιανουαρίου, τους πρώτους δηλαδή ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του νέου έτους έως τις 29 του μήνα, που είναι η τελευταία τέτοια διαδικασία που πρόκειται να γίνει μέσα στον πρώτο μήνα του 2020.

Γιατί οι διαδικασίες αυτές, αν κοιτάξει κανείς τους μήνες που ακολουθούν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα όπου αναρτώνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με όλα τα σχετικά στοιχεία για κάθε περιοχή, θα διαπιστώσει με ευκολία ότι όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά εντείνονται.