Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο καταφύγιο του Παναχαϊκού

Σημαντικές ζημιές στο καταφύγιο που υπάρχει στη θέση Πρασούδι του όρους Παναχαϊκό της Πάτρας προκάλεσαν άγνωστοι δράστες.

Οι άγνωστοι αφαίρεσαν ξύλινες δοκούς από την περίφραξη προκαλώντας παράλληλα και άλλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών.

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρουν:

"Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι συνδημότες μας, επισκέπτες του χώρου του καταφυγίου στη θέση Πρασούδι στο όρος Παναχαϊκό, έδειξαν με τον πιο ακατανόητο τρόπο την περιφρόνησή τους προς όλους μας προκαλώντας ζημιές και καταστρέφοντας δημοτική περιουσία του καταφυγίου που βρίσκεται στο όρος Παναχαϊκό και ανήκει στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πατρών.

Την περασμένη εβδομάδα έφτασαν στα χέρια μας φωτογραφίες από τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Πατρών, που δείχνουν πως κάποιοι εντελώς ανεύθυνα αφαίρεσαν ξύλινες δοκούς από την περίφραξη του καταφυγίου προκαλώντας παράλληλα και υλικές ζημιές.

Θέλουμε αρχικά να απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο προκειμένου ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στη νέα γενιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του περιβάλλοντος όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο σύλλογος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά.

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη  και θέλουμε να παρακαλέσουμε οποιονδήποτε γνωρίζει ή είδε κάτι να μας ενημερώσει μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης στο eospatras@gmail.com.  Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο ΕΟΣ Πατρών θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων και ευελπιστούμε πως είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παρόμοιες υλικές ζημιές είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν όπουν είχαν παραβιαστεί τα παραθυρόφυλλα και τα τζάμια του καταφυγίου και είχαν γίνει οι ανάλογες ενέργεις και συστάσεις."