«Επιμελητήριο για όλους»: Κύριε Μαρλαφέκα δεν κρύβεται η αποτυχία σας!

Ο απολογισμός μόλις μιας ώρας σερβίρεται στα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας επί4ήμερο! Και το μεγαλύτερο… θαύμα «ωχριά» μπροστά στο «θαύμα» της παράταξηςΜαρλαφέκα! Όσες μέρες κι αν αναμασάει ο απερχόμενος Πρόεδρος τα πεπραγμένα του δεν πρόκειται η αποτυχία της θητείας του να εξωραΐσθεί και να «βαπτισθεί» πετυχημένη.
Ας ανησυχεί, λοιπόν, ο κ. Μαρλαφέκας κι ας γνωρίζει ότι είναι μάταιος κόπος να προσπαθεί να μας πείσει ότι παρήγαγε έργο. Έξι χρόνια είναι πολλά και δεν δικαιολογούν τα τόσα λίγα που έγιναν επί των ημερών του. Κατανοούμε, πάντως, το πανικό του και τις αλλεπάλληλες πληρωμένες καταχωρήσεις, μήπως και ξεγελάσει κάποιους, ελάχιστους ανυποψίαστου ςσυναδέλφους μας. Ματαιοπονεί, ωστόσο, αν και εμείς τον συμπονάμε γιατί αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυσή του, που τον οδηγεί σε απέλπιδες προσπάθειες εξωραϊσμού της θητείας του.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επιμελητηρίου μας γνωρίζει ότι η μπροστινήπόρτα του φορέα ήταν ερμητικά κλειστή. Ο κ. Μαρλαφέκας είχε ανοικτή την «πίσω» πόρτα μόνο για την παρέα του. Σπεύδουμε δε, εδώ να διευκρινίσουμε ότι το στενό ευνοημένο περιβάλλον του, δεν αφορά γνωστούς, πετυχημένους επιχειρηματίες, που πίστεψαν το 2011 τον κ. Μαρλαφέκα, αλλά στην πορεία διαψεύσθηκαν από την αλαζονική συμπεριφορά του και διαχώρισαν τη θέση τους. Δεν έχει, λοιπόν, παρά να ανατρέξει κάποιος σε όσα αναφέρονται στον απολογισμό του και θα καταλάβει. Ταξίδια και συμμετοχές σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών (βεβαίως- βεβαίως) με «ημέτερους».Προγράμματα για ελάχιστους, «εκλεκτούς» του φυσικά.
Επαίρεται ο απερχόμενος Πρόεδρος, γιατί σε μια ολόκληρη 5ετία συνέδραμε, μέσω ΕΣΠΑ, ο φορέας 1000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Αχαΐας. Όμως, σε μια τόσο γενικευμένη οικονομική κρίση, ήταν χρέος του να παρέξει ασυγκρίτως πολλαπλάσια βοήθεια. Δεν το έπραξε, γιατί δεν προνόησε, ούτε είχε την ευαισθησία, να συστήσει ένα οργανωμένο νομικό τμήμα, που θα πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στο σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση. Καλώς, φυσικά βοηθήθηκαν (όσο βοηθήθηκαν…) οι 1000 επιχειρήσεις, αλλά δεν τον τιμά να εθελοτυφλεί και επίτηδες να αποσιωπά ότι ανέρχονταισε 5000 τα λουκέτα μελών του φορέα μας!
Δεν είναι ροζ, κύριε Μαρλαφέκα, είναι μαύρο το σύννεφο που σκέπασε τα τελευταία 6χρόνια τον ουρανό του Επιμελητηρίου. Έχετε, ήδη, καταγραφεί ως ο Πρόεδρος που επί των ημερών του συρρικνώθηκε και απαξιώθηκε δραματικά ο φορέας. Πλην, φυσικά, τηςολιγομελούς παρέας σας, την οποία σκανδαλωδώς ευνοήσατε. Αυτός είναι ο λόγος πουκαγχάζουν και έχουν αγανακτήσει χιλιάδες μέλη μας, που ένοιωσαν την αστοργία τουΕπιμελητηρίου. Μπορείτε, να το διαπιστώσετε, κύριε Μαρλαφέκα, αν κάνετε μια βόλτα σεκάθε δρόμο της Πάτρας, του Αιγίου, της Κ. Αχαΐας, των Καλαβρύτων, της Ακράτας, τουΔιακοφτού, του Ρίου και άλλου. Όπου κι αν περιοδεύσετε, αν το τολμήσετε, θα εισπράξετε κατακραυγή για τα «επιτεύγματά» σας. Όπως για παράδειγμα, για την έλευση 50.000 τουριστών στην Πάτρα σε… 4 χρόνια!
Δεν προσφέρεται, κύριε Μαρλαφέκα, για πανηγυρισμούς το… μισό πούλμαν τουριστών την ημέρα. Στην Πάτρα και την Αχαΐα, αναλογούν ασυγκρίτως μεγαλύτερα μεγέθη αφίξεων μέσω κρουαζιέρας, θρησκευτικού και άλλων εναλλακτικών μορφών, τουρισμού.Στις εκλογές του Δεκεμβρίου θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις της ιδιότυπης «ολιγαρχίας» του Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τις χιλιάδες των μελών του Επιμελητηρίου μας, που έχουνπυκνώσει τις τάξεις μας και θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στην αλαζονική θητείατου απερχόμενου Προέδρου. Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν η ισονομία, ηδιαφάνεια και η αποτελεσματικότητα να «εγκατασταθούν» στο Επιμελητήριο Αχαΐας, γιανα ξημερώσουν οι μέρες των ίσων ευκαιριών και της ισόρροπης ανάπτυξης καιαναδημιουργίας του νόμου.