" Μπαράζ " διαρρήξεων από ιερόσυλους στη Πάτρα

κλοπες

   Οι αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας , μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί 6 περιστατικά, έχουν γίνει " πονοκέφαλος " για την αστυνομία . Δεν αποκλείεται δε τα περιστατικά να είναι περισσότερα και να μην έχουν καταγγελθεί . 

   Τελευταίο περιστατικό χθες στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στην Ακτή Δυμαίων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οτι , άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ναού και πήραν από το παγκάρι 1000 ευρώ, καθώς και τάματα πιστών. Ο ναός δεν έχει συναγερμό και οι διαρρήκτες έδρασαν ανενόχλητοι.

   Μερικές ημέρες νωρίτερα νεαρός είχε μπει από το πλαϊνό παράθυρο στην Παντάνασσα, την παραμονή των Χριστουγέννων άγνωστοι διέρρηξαν τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Προάστιο . Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου δράστες μπήκαν στον Ι.Ν. της Παναγίας Αλεξιώτισσας παραβιάζοντας το κεντρικό παράθυρο. Στις 30 Νοεμβρίου άγνωστοι μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα, ενώ στις 24 Νοεμβρίου στόχος διαρρηκτών είχε γίνει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αιμιλιανού.

  Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν πρόκειται για σπείρα ή για διαφορετικούς δράστες, ωστόσο κάποια από τα χτυπήματα γίνονται με τον ίδιο τρόπο, δηλάδή με την κοπή των σίδερων στα παράθυρα.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης