Συμμετέχουν και οι καφετέριες στην αυριανή πανελλαδική απεργία - Συμβολική κίνηση η διανομή δωρεάν καφέ σε κεντρικά σημεία

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής νομού Αχαΐας.

Χθες Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου, αποφασίστηκε η συμμετοχή και των Αχαιών επιχειρηματιών εστίασης και αναψυχής στη μεγάλη απεργία ενάντια στα σκληρά νέα μέτρα της Τρόικας που θα προωθήσει προς ψήφιση και έγκριση στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η κινητοποίηση των ιδιοκτητών καφέ της πόλης γίνεται οργανωμένα και η απόφαση που λήφθηκε, είναι να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τους από τις 9 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με απόφαση και πρωτοβουλία του Συλλόγου καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας σε κεντρικά σημεία της Πάτρας όπως η πλατεία Όλγας, η πλατεία Γεωργίου, ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου και τα Ψηλαλώνια, σε ειδικούς πάγκους που θα τοποθετηθούν, θα διανέμεται στους Πατρινούς δωρεάν καφές.

"Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να στηρίξουν την προσπάθεια μας καθώς και το δικό μας επάγγελμα έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και τα νέα μέτρα. Επίσης επειδή στο χώρο της εστίασης έχουν μπει αρκετοί νέοι επιχειρηματίες που δεν είναι μέλη του συλλόγου και ενδεχομένως να επιχειρήσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, θέλουμε να τους ευαισθητοποιήσουμε, να τους παρακινήσουμε και να τους πείσουμε να μην το κάνουν τις ώρες της απεργίας 9-3".

Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, να θυμίσουμε είναι ο Γιάννης Σταυρόπουλος.