Συγκίνηση για τον θάνατο του Πατρινού βιομήχανου Νίκου Καγιά

Συγκίνηση σκόρπισε στην τοπική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του ξαφνικού θανάτου του γνωστού Πατρινού βιομήχανου, Νικόλαου Καγιά, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 60 ετών. Ο Νικόλαος Καγιάς, επιτυχημένος επιχειρηματίας, κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο γνωστές βιομηχανίες συσκευασίας μπαχαρικών (τα μπαχαρικά "Καγιάς").

Από το 1978, οπότε και ιδρύθηκε στην Πάτρα η βιομηχανία, ο Νίκος Καγιάς κατάφερε να καταξιωθεί στην ελληνική και ξένη αγορά. Το 1990 τα προϊόντα Καγιά βραβεύτηκαν με το Χρυσό Αστέρι της Ευρώπης.

Από νωρίς, ο Νικόλαος Καγιάς χάρη στην ακούραστη και ακατάπαυστη δουλειά του και τον αξεπέραστο επαγγελματισμό του, μα πάνω απ’ όλα το μεράκι και την αγάπη του για την επιχείρηση που έστησε, καταξιώθηκε στο επιχειρηματικό κόσμο. Η βιομηχανία απέκτησε πολύ γρήγορα σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συσκευασίας και τυποποίησης στην Πάτρα, στις οποίες απασχολούνται δεκάδες άτομα, ενώ διαθέτει οργανωμένο κέντρο λήψης παραγγελιών στην Αθηνά, ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης και διανομών στη Θεσσαλονίκη, στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων και τροφοδοσίας σε όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον γνωστό βιομήχανο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 11 το πρωί από τον Ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας.