Σπουδαία η παρουσία των εθελοντών πυροσβεστών σε κάθε πυρκαγιά στην περιοχή

Θα μπορούσες να τους πεις ήρωες της καθημερινότητας. Δεν θα ασχοληθούν μαζί τους τα ΜΜΕ. Ούτε θα υπάρξουν διθυραμβικά σχόλια για την προσφορά τους. Κι ομως: Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αποφάσισαν να συστρατευτούν στο κοινό καλό. Να διαθέσουν από τον χρόνο τους, για να συνδράμουν όπου τους καλέσει το καθήκον. Στις πρόσφατες πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τα Σελλά και απείλησαν ανθρώπους και περιουσίες ήσαν εκεί. Με σχέδιο, οργάνωση, πάθος. Μιλάμε για τα μέλη του Ελληνικού Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ).

Η κεντρική τους έδρα είναι στα Ριζώματα Ημαθίας. Στην Αχαία, η έδρα τους είναι στα Βραχνέικα, αφού ιδρύθηκαν πριν λίγα χρόνια από τον Δήμο Βραχνείκων το 2008. Η δράση τους είναι εξαιρετική. Περιπολούν σε βάρδιες, ασκούνται, επεμβαίνουν. Μιλάμε για 32 μέλη που έχουν ως Περιφερειακό Διοικητή ΕΣΕΠΑ Πελοποννήσου τον κ. Κ. Πλατυκώστα (του ΟΛΠΑ) και ως Διοικητή Σταθμού τον κ. Στ. Πανουτσόπουλο.
Οι βάρδιες είναι: Από 07-14, Πανουτσόπουλος, Δ. Νικολόπουλος, Γ. Παράσχος, Δ. Λυκούδης.
                            Από 14-19, Πλατυκώστας, Ν. Κατσιαούνης, Π. Δημόπουλος, Ι. Κλεισούρης.
                            Από 19-23.30, Μαρία Σιορώκου, Β. Δαλάπας, Τασία Παπαντωνοπούλου, Α.  Γιαννακόπουλος, Σ. Μπαρδάκης.
Η συμβολή όλων στην προσπάθεια κατάσβεσης εστιών στις πρόσφατες πυρκαγιές ήταν σπουδαία. Κατέφθαναν έγκαιρα με αυτοκίνητα, νερό και στρατηγική και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, απεσόβησαν τα χειρότερα. Από το 2008 έως σήμερα, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά είναι μια μικρή αλλά υπολογίσημη δύναμη στον πόλεμο κατα της φωτιάς. Και είναι στην περιοχή μας..!

Σχόλια

αυτό που αναφέρεται ως, ''οι βάρδιες είναι'' αυτοί βρέθηκαν τις συγκεκριμένες ώρες στις περιοχές Πλατάνι, Κάτω Καστρίτσι, Αργυρά και Σελλά την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς. τα μέλη του σταθμού είναι σε 24ωρη βάση σε αναμονή για να βοηθήσουν την Π.Υ, όπου τους ζητηθεί.