Μαζική η συγκέντρωση δανειοληπτών της Αχαϊκής Τράπεζας. Ζητούν από την Εθνική να αναλάβει και τα δάνεια

Εθνική τράπεζα

Από πολύ μεγάλη προσέλευση δανειοληπτών, που θέλησαν από τη μια να ενημερωθούν για τους τρόπους αντίδρασης στα τεράστια προβλήματα που τους προκάλεσε το πρόσφατο "λουκέτο" στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κι από την άλλη ν' αποτελέσουν τη "μαγιά" του υπό σύσταση Συλλόγου Δανειοληπτών, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο "Αστήρ" της Πάτρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετή ώρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης συνεχιζόταν ακόμη η μαζική εγγραφή δανειοληπτών στις σχετικές καταστάσεις με τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να επιδιωχθούν:

«α) Νομοθετική ρύθμιση των δανείων που έχουν λάβει μέλη/πελάτες της
Αχαϊκής, δίνοντας περίοδο χάριτος και μακρύ χρόνο αποπληρωμής, ώστε,
μεταφερόμενα σε μία εμπορική τράπεζα, να μπορέσουν οι δανειολήπτες
να τα εξυπηρετήσουν.

 β) Εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΜΜΕ της χώρας στις τραπεζικές
υπηρεσίες και κυρίως στην παροχή κεφαλαίων κίνησης, σε καταθετικούς
λογαριασμούς όψεως (με επιταγές), ώστε να μην εξαφανιστεί η
επιχειρηματική δράση των ΜΜΕ επιχειρήσεων, που οι πολιτικοί μας δεν
πιστεύουν πλέον ότι αποτελεί τη "ραχοκοκαλιά της Ελληνικής
οικονομίας"». 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύσταση οκταμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τον επιχειρηματία Α. Προσκυνητόπουλο, τον αυτοκινητιστή Σ. Σπηλιωτόπουλο, τον Β. Ευαγγελίου, τη Φανή Κακούρη, το μηχανικό Α. Βανταράκη, τους επιχειρηματίες εστίασης Ν. Λάγιο και Γιαν. Σταυρόπουλο και τον έμπορο Ηλ. Παυλίδη.

Η επιτροπή αυτή θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε να αμβλυνθούν οι βαριές επιπτώσεις που είχε στους δανειολήπτες η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσει υπό εκκαθάριση την Αχαϊκή, σε συνάρτηση με την άρνηση της Εθνικής Τράπεζας ν' αναλάβει και το κομμάτι των δανείων από κοινού με τις καταθέσεις, για τις οποίες δέχτηκε να είναι ανάδοχος Τράπεζα.