ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: να κλείσει τώρα ο επικίνδυνος ΧΥΤΑ Αιγείρας

Κλείσιμο και πλήρη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας που αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωση:

«-Η διαρκής απειλή για την ασφάλεια και την ζωή των εργαζόμενων του

-Η διαρκής απειλή για την ασφάλεια και την ζωή των εργαζόμενων του λαού και του περιβάλλοντος από την επικίνδυνη λειτουργία του κατ επίφαση ΧΥΤΑ Αιγείρας οδήγησε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης το λαό της Ανατολικής Αιγιάλειας ενάντια στον εμπαιγμό και τις αντιλαϊκές επιλογές της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής αλλά και της κεντρικής εξουσίας.

-Ζητούν να κλείσει εδώ και τώρα ο επικίνδυνος ΧΥΤΑ και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διεργασίες ολικής του αποκατάστασης όπως και της γύρω περιοχής.

-Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο συνδυασμός του ΚΚΕ στο δημοτικό Συμβούλιο έχει επισημάνει και υποστηρίζει ότι η παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών με πλήρη ασφάλεια και χαμηλό κόστος είναι υποχρέωση του κεντρικού κράτους αλλά και σε μεγάλο βαθμό και της Τοπικής Διοίκησης. Όμως αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα του αστικού κράτους ούτε των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν στο Δημοτικό συμβούλιο. Για μας αιτία της άθλιας κατάστασης στην διαχρονική διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο σχεδιασμός από το κεντρικό και τοπικό κράτος [Δήμος-περιφέρεια] με βάση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από την εκμετάλλευση αυτών των υπηρεσιών. Θέση που όλο και περισσότεροι ανήσυχοι

προβληματισμένοι αλλά και αγανακτισμένοι πολίτες από τον συνεχή εμπαιγμό και την κοροϊδία υιοθετούν μέσα και από την δική τους πείρα οργανώνουν την πάλη τους και διεκδικούν λύσεις που να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η άθλια κατάσταση δεν οφείλεται σε άγνοια ούτε αμέλεια ή ανικανότητα αλλά στον σχεδιασμό του αστικού κράτους που υιοθετεί και υλοποιεί η κυβέρνηση και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στον Δήμο που είτε σαν συμπολίτευση είτε σαν αντιπολίτευση αποθεώνουν μια ανάπτυξη που και στον τόσο ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων  βάζει προτεραιότητα τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Θεωρεί κόστος και αδιαφορεί για τις    ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού ακόμη κι αν αυτό είναι εγκληματικά επικίνδυνο για την ζωή και την ασφάλειά του. Οι θάνατοι εργαζόμενων στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης – πάνω από δέκα το τελευταίο 5μηνο-  αποδεικνύουν το γεγονός  

- Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του λαού της Ανατολικής Αιγιάλειας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην παγιδευτούν σε παραπλανητικές διαμάχες οικονομικών συμφερόντων να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από την επιτροπή αγώνα, τους συλλόγους και τα σωματεία για την ικανοποίηση των δίκαιων και σύγχρονων αναγκών τους.   Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε. 

1.Να κλείσει τώρα ο επικίνδυνος ΧΥΤΑ. Να αποκατασταθεί πλήρως και με ασφάλεια όπως και η  γύρω περιοχή που έχει βλαφθεί από την λειτουργία του.

2, Να δρομολογηθεί άμεσα νέα χωροθέτηση και σχεδιασμός για ολοκληρωμένη διαχείρι ση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας με προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό με   πλήρη κρατική χρηματοδότηση του εξοπλισμού αποκομιδής

3..Καμιά επιχειρηματική δράση στον τομέα - καμιά ιδιωτικοποίηση  υπηρεσιών

4.Αποκλειστικά Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης που θα σχεδιάζει συνολικά σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο με βάση τις λαϊκές ανάγκες την προστασία του λαού και του περι βάλλοντος με πλήρη κρατική χρηματοδότηση για όλες τις δράσεις και υποδομές

5.Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα με επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας-

Καμιά απόλυση-Προσλήψεις του απαιτούμενου εργατικού-τεχνικού επιστημονικού προσωπικού

6.καμιά σκέψη για επαναφορά της ακατάλληλης και επικίνδυνης επιλογής Παπανικολού

-Να αποκρουστεί η τακτική του «διαίρει και βασίλευε των αστικών δυνάμεων. Τώρα λύση που να υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού της Αιγιάλειας  με ασφαλείς σύγχρονες –φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.