ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΣΕ ΔΩΡΗΤΕΣ

Τασία Μανωλοπούλου: Το δημογραφικό πρόβλημα υπονομεύει την επιβίωση της χώρας

 

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι πολύτεκνοι Πατρών και περιχώρων και ταυτόχρονα τίμησαν τους ευεργέτες, χορηγούς και αρωγούς των πολυμελών οικογενειών του Συλλόγου.

Η αίθουσα της ΟΒΕΣΝΑ στην Πλατεία Όλγας ήταν ασφυκτικά γεμάτη, αφού αμέσως μετά την γιορτή επακολούθησε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, η οποία και καθόρισε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 4 Μαρτίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης κ. Τασίας Μανωλοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, τους Αχαιούς βουλευτές, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, αναφέρθηκε δι’ ολίγων στο μέγα εθνικό –όπως το χαρακτήρισε- ζήτημα του δημογραφικού:

«Αυτή την στιγμή οι Ελληνικές οικογένειες είπε η κ. Τασία Μανωλοπούλου βρίσκονται στα όρια της αναπαραγωγής με 1,6 παιδιά ανά οικογένεια. Το ποσοστό αυτό πρέπει πάση θυσία να αυξηθεί για την επιβίωση της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της. Μπορεί μακροπρόθεσμα να ανατρέψει άρδην την δημοσιονομική ισορροπία, ενώ ταυτόχρονα απειλεί ακόμα και αυτό το ασφαλιστικό σύστημα.

Και αυτό γιατί η γήρανση επηρεάζει αρνητικά τα δημοσιονομικά μεγέθη μιας χώρας, μιας και αυξάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων, επομένως και οι δαπάνες για συντάξεις, ενώ αντίστροφα μειώνονται οι εισφορές.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Τουρκία κάθε οικογένεια φτάνει τα 6-7 παιδιά.

Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση πρέπει να δώσουν κίνητρα για να αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας. Ας ελπίσουμε ότι όταν βγούμε από την κρίση θα αλλάξει αυτή η αρνητική εικόνα.

Για τούτο και οι Πολύτεκνοι αντιδράσαμε έντονα στη μείωση του αφορολογήτου για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων στα 34.000 ευρώ, γιατί ισοδυναμεί με έγκλημα η απόφαση των δανειστών και της Κυβέρνησης Τσίπρα να  εξαιρούνται οικογένειες μισθωτών πολυτέκνων, που με δυσκολία σήμερα τα βγάζουν πέρα και καλούνται να μεγαλώσουν και να μορφώσουν τουλάχιστον 4 παιδιά και συγχρόνως καλούνται να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους και λοιπές υποχρεώσεις.

Με τα νέα κριτήρια εκτιμάται ότι μένουν χωρίς επίδομα περίπου 70.000 – 80.000 οικογένειες, ωστόσο από την ανακατανομή ενισχύονται οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα που έχουν πολλά παιδιά

Εμείς, είπε η Πρόεδρος, πάντως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρις ότου οι κυβερνώντες και μαζί η πολιτική ηγεσία ανακρούσουν πρύμνα, ώστε να μην περιέλθουν οι πολύτεκνοι και τα παιδιά τους στην απόγνωση και την απόλυτη φτώχεια».

Τέλος,  η Πολυτεκνική οργάνωση απένειμε πλακέτες για τις μεγάλες δωρεές προς τις πολύτεκνες οικογένειες:

Στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, η οποία κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα διαθέτει μεγάλες ποσότητες πουλερικών στις οικογένειες που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Επίσης, σε ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, ΝΟΥ-ΝΟΥ, CARNA, αφού οι εταιρείες αυτές πρόσφεραν δωροεπιταγές και δέματα τροφίμων σε 40 νέες πολύτεκνες οικογένειες.

Τέλος, βραβεύτηκαν τα φροντιστήρια ΟΡΜΗ, ΣΥΝΟΛΟ, ΑΤΟΜΟ, ΟΡΑΜΑ και ΠΑΛΑΔΙΟ  που εντελώς δωρεάν πρόσφεραν και είναι χορηγοί του προγράμματος «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΤΣΑΡΑΣ» σε παιδιά πολυτέκνων με υποτροφίες, ενώ τα προετοιμάζουν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αλλά και τους μαθαίνουν δωρεάν ξένες γλώσσες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πανοσιολογιότατος π. Κωνσταντίνος Ανδρουτσόπουλος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής της ΔΗ.ΣΥ. κ. Ηρακλής Ρούπας και ο Πρόεδρος της ΟΒΕΣΝΑ κ. Πάνος Σκέντζος.