Κοινο_Τοπία:στήριξε με τρόφιμα το ενοριακό συσσίτιο της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα

Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε με τρόφιμα το ενοριακό συσσίτιο της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.grσυμβάλλοντας στην προσπάθεια στήριξης των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων –και στο μέτρο των δυνατοτήτων της- προσέφερε τρόφιμα στη ενοριακή δομή συσσιτίου που λειτουργεί η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα διέθεσε το ποσό των 400€ για την αγορά τροφίμων (ψάρια, όσπρια, κηπευτικά, κρέας κ.α.) τα οποία δόθηκαν στη δομή συσσιτίου η οποία λειτουργεί αρκετά χρόνια αρχικά από ένα σχήμα εθελοντών και εργαζομένων μέσω προγράμματος και από το Μάρτιο του 2017 και μετά μόνο με εθελοντές. Το διανεμόμενο συσσίτιο της δομής αυτή την περίοδο καλύπτει τις ανάγκες 70-100 συμπολιτών καθημερινά οι οποίοι διαμένουν στη συνοικία.

Οι προσφορές τροφίμων προέρχονται από το ποίμνιο της εκκλησίας, από εργαστήρια–βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια κλπ.), εταιρείες και επιχειρήσεις του κλάδου της εμπορίας τροφίμων, κοινωνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και από πολίτες ευαισθητοποιημένους στο πρόβλημα που βιώνει έντονα τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία. Η εργασία παρασκευής και διανομής πραγματοποιείται από εναλλασσόμενους εθελοντές ενορίτες με την ευθύνη τουΒασίλη Βλάχου στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες θα ήθελαν να συμβάλλουν προσφέροντας τρόφιμα.

Το ποσό που διέθεσε η Κοινο_Τοπία είχε συγκεντρωθεί από μέλη και φίλους της οργάνωσης -δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους- στα πλαίσια της καμπάνιας του συλλόγου για τη στήριξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει διαθέσει 2.800€ σε κοινωνικές παρεμβάσεις όπως κάλυψη ενοικίου, καταβολή τελών στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών ή βασικών ειδών ατομικής υγιεινής συμπολιτών μας.

Γνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που συνεχίζουν να υπάρχουν και ξέροντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την ευαισθητοποίηση των μελών και φίλων της η Κοινο_Τοπία συνεχίζει την καμπάνια για συγκέντρωση χρημάτων αλλά και υλικών αγαθών ώστε να βοηθήσει όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορεί.

Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δίνοντας κάποια δωρεά ή θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο κατάστημα ‘‘Ποτά Σπηλιώτη’’ πεζόδρομος Ρ.Φεραίου 134 Πάτρα, 9πμ-2μμ καθημερινά και 6μμ-9μμ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, στο 2615.002009 και στο info@koinotopia.gr