Εκβιασμοί, ξύλο και πορνεία από ανήλικους στα Ψηλαλώνια

Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει τα Ψηλαλώνια για παρέες μικρών παιδιών, ακόμη και μαθητών δημοτικού, ανήλικοι ρομά οι οποίοι προφανώς καθ’ υπόδειξιν των γονέων τους έχουν σχηματίσει «συμμορίες» και τρομοκρατούν!

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων που έγιναν στον «Κόσμο» πρόκειται για 5-6 ανήλικα που φθάνουν σε σημείο ακόμη και να εκβιάζουν τους συνομήλικούς τους.

Προ ημερών έφθασαν σε σημείο να πλησιάζουν μαθητή δημοτικού και να του πουν πως κάποιος έβρισε την αδελφή ενός ρομά, τον προπηλάκισαν και τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να μην συνεχίσουν την υπόθεση.

Το παιδί τους είπε ότι δεν είχε χαρτζιλίκι και τότε τα μέλη της συμμορίας αποφάσισαν να δράσουν διαφορετικά! Βρήκαν το σπίτι του, πήγαν απέξω και του ζητούσαν το λόγο. Έκαναν δε και φασαρία ζητώντας χρήματα, μέχρι που ειδοποιήθηκαν οι γονείς και το επεισόδιο έληξε με την απομάκρυνση των ανήλικων ρομά.

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό! Συνεχώς τους πλησιάζουν και εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να ζητήσουν χρήματα.

Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και θαμώνες της Πλατείας, η συγκεκριμένη συμμορία ρομά μαζεύεται στο πάνω μέρος της Πλατείας κοντά σε γνωστό καφέ. Από εκεί «εφορμούν» έχοντας πάντα συγκεκριμένο στόχο.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για ξυλοδαρμό ανηλίκων. Πάντα με στόχο να πάρουν χρήματα τα οποία προφανώς… παραδίδουν στους γονείς τους!

Την ίδια ώρα που τα αγόρια ρομά προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, οι αδελφές τους… κάνουν «πιάτσα» συνήθως στα παγκάκια στο κάτω μέρος της Πλατείας. «Ντροπή! Είδα ηλικιωμένο να έχει από το χέρι μία 12χρονη  και να την πηγαίνει σε υπόγειο πολυκατοικίας στα Ψηλαλώνια. Με 5 ευρω τους κάνουν στοματικό έρωτα» είπε κάτοικος της περιοχής.

Το φαινόμενο στα Ψηλαλώνια είναι καθημερινό και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι οι θαμώνες κάνουν οξύτατες παρατηρήσεις σε κάποιους ηλικιωμένους.

Προ ημερών ένας 75χρονος είχε… στα πόδια του ένα κοριτσάκι… όχι πάνω από 15 ετών! Η συνέχεια γνωστή. Θα της έδωσε 5 ευρώ για να τον ικανοποιήσει. Και όλα αυτά… κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας η οποία αδυνατεί να παρέμβει αφού ελάχιστες καταγγελίες φθάνουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης.