Δυτική Αχαΐα: Συγκρότηση επιτροπών για τη διαχείριση των αδέσποτων

Σε συγκρότηση επιτροπών προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με απόφαση του Δημάρχου για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η  Πενταμελής Επιτροπής  αποτελείται από τους:

Ραυτακόπουλο Αθανάσιο , Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και εκπρόσωπο Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με αναπληρώτρια την κ. Μηλολιδάκη  Μαρία, προϊστάμενη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής και οικονομικής ανάπτυξης Δήμου Δυτικής Αχαΐας  .

Ταρνάρη Σπυρίδων, κτηνίατρο, υπεύθυνο του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Δ. Αχαΐας ως τακτικό μέλος της Επιτροπής.

Πετροπούλου Αντωνία, Δημοτική υπάλληλο με αναπληρωτή τον επίσης Δημοτικό υπάλληλο Μπεκίρη Αγησίαλαο.

Λιάκο Παναγιώτη, εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου «ΕΛ.Α.Δ.Α», με αναπληρώτρια την Κότσαλη Ανθή, εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου «ΕΛ.Α.Δ.Α»,

Νικολοπούλου Δήμητρα, εκπρόσωπο φιλοζωικού σωματείου «ΕΛ.Α.Δ.Α», με αναπληρώτρια την κ. Σίνη Ελισάβετ , Σου Έλεν, εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου  «ΕΛ.Α.Δ.Α» και του φιλοζωικού σωματείου «Τετράποδος Σαμάνος-Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών».

Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να αποφασίζει γι την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, όπως αυτή ορίζεται και να αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Επίσης, η πενταμελής επιτροπή ρυθμίζει τις λεπτομέρειες προσδιορισμού πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται. Καθώς και την οριοθέτηση των περιοχών που δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους.

 

Η  Τριμελής Επιτροπή αποτελείται από τους:

1.Κανελλόπουλο Γεώργιο, Προϊστάμενο Κτηνιατρείου Κάτω Αχαΐας με αναπληρωτή τον κ. Χρυσικόπουλο Δημοσθένη, Προϊστάμενο του Αγροτικού κτηνιατρείου Χαλανδρίτσας.

Φλέσσα Σωτήριο, ιδιώτη Κτηνίατρο.

3.Ταρνάρη Σπυρίδων, ιδιώτη Κτηνίατρο

Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να λαμβάνει την οριστική απόφαση για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς.