Δράσεις από το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ

Το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ λειτουργεί στην Πάτρα από το 1998 και είναι ένα πολυφασικό, στεγνό (δεν χορηγούνται υποκατάστατα) θεραπευτικό πρόγραμμα για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους.

Το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Κοινότητας προγραμματίζει:

•           Ενημερωτικό Περίπτερο με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συλλόγου Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 και την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10:30 έως τις 13:00 και από τις 17:30 έως τις 20:00. 

•           Δουλειά στο Δρόμο - Street Work.

Την πλαισίωση του Ενημερωτικού Περιπτέρου θα αναλάβουν το Επιστημονικό – Θεραπευτικό Προσωπικό του Δικτύου, τα θεραπευόμενα μέλη της ομάδας Ενδυνάμωσης & Απεξάρτησης  και τα μέλη του Προγράμματος Οικογένειας (γονείς, αδέρφια-σύζυγοι). Την δράση Δουλειά στο Δρόμο - Street Work έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ομάδα των μελών του Προγράμματος Κοινωνικής Επανένταξης και το Επιστημονικό – Θεραπευτικό προσωπικό του Δικτύου.

Στόχος  των δράσεων είναι η ενημέρωση των κατοίκων της πόλης για την λειτουργία του Δικτύου και η ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση χρηστών και των οικογενειών τους, ώστε να προσεγγίσουν το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ.