Δεν εγκρίνουν κονδύλια για τα ΜΜΕ στον Δήμο Πατρέων..!

Βαθιά ανησυχία επικρατεί στη Μέσα Ενημέρωσης της Πάτρας εξ αιτίας του παρατεταμένου αποκλεισμού τους από προγράμματα προβολής του Δήμου Πατρέων. Ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος φορέας της πόλης με δυναμική παρέμβαση στην κονωνική, πνευματική και οικονομική δραστηριότητα. Επί χρόνια είχε άρρηκτη σχέση με τον τοπικό Τύπο που διαθέτει καθημερινά πολλές σελίδες και χρόνο για την προβολή της δραστηριότητάς του. Αυτή την προβολή ο Δήμος την ανταπέδιδε με καμπάνιες προβολής, που ήσαν ένα σημαντικό έσοδο για τα τοπικά ΜΜΕ. Ωστόσο η κατάσταση έχει αναστραφεί.

Πέρυσι ο Δήμος Πατρέων δεν μπόρεσε παρά να κάνει μόλις ένα πρόγραμμα διαφημίσεων το μήνα Δεκέμβριο! Ουσιαστικά διένειμε "ψίχουλα" για την προβολή του. Ο λόγος ήταν ότι μια ομάδα δηματικών συμβούλων της πλειοψηφίας, άρχισε να "κοντράρει" τον δήμαρχο κ. Δημαρά καταψηφίζοντας κάθε πρότασή του! Έτσι όταν έφερε πρόταση ύψους... 12.000 ευρώ για την προβολή σημαντικής εκδήλωσης, την καταψήφισαν (μαζί με την αντιπολίτευση). Ήταν η πρώτη του απόπειρα να ενισχύσει τα τοπικά ΜΜΕ που δεν πέρασε αν και το ποσό ήταν αστείο.

Φέτος  η ίδια ομάδα της πλειοψηφίας -που στο μεταξύ έχει διαγραφεί- μαζί με την αντιπολίτευση,πάλι καταψηφίζουν τα κονδύλια προβολής, αν και είναι σκανδαλωδώς "κουτσουρεμένα" Απο 1.399.000 ευρώ που ήταν τα κονδύλια προβολής το 2010, ο κ. Δημαράς προτείνει για φέτος μόλις 280.000 ευρώ αλλά και το ποσό αυτό καταψηφίστηκε. (Σημειώστε ότι ο ετήσιος τζίρος του Δήμου Πατρέων, τρίτου Δήμου της χώρας ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ!).

Στην Πάτρα τα τοπικά ΜΜΕ, ζούν τις χειρότερες μέρες τους. Ο ένας στους δύο δημοσιογράφους έχει μείνει χωρίς δουλειά. Ολα τα Μέσα ειναι πλέον ζημιογόνα, κάποια μάλιστα έκλεισαν μετά από δεκαετίες ακμής. Η έλλειψη δημοτικών διαφημίσεων αποβουλιάζει τον κλάδο και φυσικά υπάρχουν υπεύθυνοι γι αυτό. Γιατί ενώ η δημοτική αρχή θέλει, κάποιοι το αποτρέπουν για λόγους αντιπολίτευσης και μόνον...