Γενική Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Μαϊου. Ποιοι απεργούν.

Γενική Πανελλαδική απεργία προκηρύχθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ενάντια στα μέτρα που φέρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το πολυνομοσχέδιο που την επικυρώνει. Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφοι κατεβαίνουν σήμερα Τρίτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, μετά από απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δυο συγκεντρώσεις και πορείες για το πρωί της Τετάρτης.

Η μία διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας.

Η άλλη από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10 το πρωί.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Για εμάς ο Αγώνας είναι Μονόδρομος

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας με ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζομένους για τη συγκέντρωση της Τετάρτης, όπου τονίζει πως:

«Απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε να Αντιδράσουμε Αγωνιστικά στο συμφωνημένο εδώ και πολύ καιρό από την Κυβέρνηση 4ο Μνημόνιο, όπου αποδομεί πλήρως το Κοινωνικό Κράτος, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία. Τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια και με πολιτική ύφεσης το 3ο και γκρεμίζει ότι από τα κεκτημένα των εργαζομένων έχει απομείνει το 4ο Μνημόνιο.

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 17 Μαΐου, ημέρα Γενικής Απεργίας, ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, διοργανώνει συγκέντρωση στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου

στις 17 Μαΐου, στις 10 το πρωί και θα επακολουθήσει πορεία.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Στο πλαίσιο αυτό ΓΣΕΒΕΕ καλεί όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς.

Στηρίζουν οι έμποροι της Πάτρας

Τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 17 Μαΐου, στηρίζει και Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος καλεί τα μέλη του να διευκολύνουν του εμποροϋπαλλήλους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣΠ θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

 

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

«Βγαίνουμε για άλλη μια φορά στο δρόμο ενάντια στην υπογραφή του 4ου μνημονίου, κατά όλων των μνημονίων, αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει γνωστό ότι διεκδικεί: ανάκτηση των απωλειών, δωρεάν δημοσιά υγειά του ΕΣΥ και της προνοίας, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, ένταξη στα ΒΑΕ.»

Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία κάνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προς τα μέλη του.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.

Κλειστά τα σχολεία

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στη στήριξη της απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017. Μάλιστα, για την επιτυχία της κινητοποίησης, συγκάλεσε συνάντηση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Αχαΐας, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην απεργία και καλεί με ανακοίνωση τα μέλη του να μην προσέλθουν στα σχολεία και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Κλειστός ο Δήμος της Πάτρας

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας, οι οποίοι όπως αναφέρουν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Στο δρόμο οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν με ανακοίνωσή τους, κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

 

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεμένα για δυο ημέρες τα πλοία

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Χωρίς προαστιακό την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας καθώς και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην απεργία.

Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Απεργούν οι πωλητές λαϊκών αγορών

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου εξήγγειλαν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή ανακοίνωση, εν όψη του νέου νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, παραμένουν πολλά προβλήματα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και το μέλλον των λαϊκών αγορών.

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει όπως ανακοίνωσε «τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση».