"Βγήκε" η θάλασσα στη στεριά, βυθίζοντας αλιευτικά και παρασύροντας ιστιοπλοϊκά

Πάτρα τρικυμία

Τέσσερα αλιευτικά σκάφη βυθίστηκαν χθες στην περιοχή της ιχθυόσκαλας Πατρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ενώ παρασύρθηκαν από κυματοθραύστη του νέου λιμένα Πατρών, όπου ήταν αγκυροβολημένα, τα πλωτά ναυπηγήματα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», «ΙΩΑΝΝΑ» και «ΜΑΡΙΑ» Ν.Π.2051 και στη συνέχεια προσδέθηκαν σε παρακείμενο χώρο του λιμένα.

Επίσης παρασύρθηκαν πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα οποία αργότερα προσδέθηκαν με ασφάλεια από τους ιδιοκτήτες τους.

Στη μαρίνα Πατρών προκλήθηκε διακοπή ρεύματος λόγω πτώσης καλωδίων και η βλάβη αποκαθίσταται από συνεργεία της ΔΕΗ και Ο.Λ.ΠΑ, ενώ στο δυτικό προβλήτα του Ρίου εκβράστηκε μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών, τα οποία πρόκειται να απομακρυνθούν από συνεργείο του Ο.Λ.ΠΑ.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στις παραλιακές περιοχές των Ιτεών της Πάτρας και του Ρίου, που προκάλεσε ο έντονος κυματισμός στον Πατραϊκό κόλπο, είχαν ως αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά.

Η αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τους παραλιακούς δρόμους, έως ότου υποχωρήσει το νερό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η θάλασσα «εισέβαλε» και σε οικήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν, ενώ καταγράφηκαν και ζημιές σε στέγες σπιτιών.

Εξάλλου, οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αχαΐα, δεν έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Καλάβρυτα.