Απεργούν την Πέμπτη οι δημοτικοί υπάλληλοι Πάτρας

Στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Αχαϊας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την παραμονή στην εργασίας τους των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας και η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στα 5μηνα στην σύσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα, 23/11  αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους,  για παραμονή στην εργασία τους, να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι ανάγκες των δήμων είναι τεράστιες σε προσωπικό, αλλά και οι ανάγκη των εργαζομένων για επιβίωση είναι αδιαπραγμάτευτη. 

•             Αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

•             Συγκέντρωση την ίδια μέρα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στις 12:00 το μεσημέρι.

Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μη δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.

Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να  βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας».

Στη Σύσκεψη παραβρέθηκε και πήρε το λόγο ο στέλεχος  της Γραμματείας Ν. Αχαΐας του ΠΑΜΕ Στ. Λαβράνος. Πήραν μέρος το Δ.Σ Σωματείου Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, ο Πρόεδρος Κώστας  Ξιουρας και εξέφρασε την θέση του Δ.Σ του σωματείου, για την συμμετοχή του στην κινητοποίηση, την στάση εργασίας και την συγκέντρωση στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επίσης παραβρέθηκε από την Δημοτική Αρχή και πήρε το λόγο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία αναφέρθηκε  στις τεράστιες ανάγκες, που έχουν δημιουργηθεί από την   έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες του Δήμου. Η πρόσληψη των εργαζόμενων 5μηνιτων έδωσε μεγάλη βοήθεια στις υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει, γι’ αυτό η Δημοτική  Αρχή ζήτησε από το Yπουργείο Εσωτερικών, για όλους αυτούς  τους λόγους την παράταση της κοινωφελούς εργασίας. Αν οι εργαζόμενοι φύγουν τώρα μη έχοντας τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.»