ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ΝΟΔΕ στον ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Κε Διοικητά

Να μου επιτρέψετε, με την ιδιότητα του για πολλά χρόνια λειτουργού της υγείας και συνδικαλιστή του χώρου, να απαντήσω στο δελτίο τύπου που εκδώσατε.

Κατ'αρχάς να συμφωνήσω μαζί σας, στο ότι η ευθύνη της προκήρυξης της θέσης του Δευθ/ή του πνευμονολογικού τμήματος(κλινική)που έμεινε κενή, λόγω συνταξιοδότησης του γιατρού που την κατείχε, ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο Υγείας και στον φίλο σας τον κο Πολάκη. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, πως μια κυβέρνηση της αριστεράς, της προόδου και της οικολογίας δεν προχώρησε στην προκήρυξη της εν λόγω θέσης. Και μάλιστα την ίδια ώρα που εξαγγέλλει χιλιάδες προκηρύξεις-προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Εάν αυτό το έκανε θα έδειχνε αφ'ενός έμπρακτο ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία και αφ'εταίρου θα ήταν και σύμφωνη με όσα ορίζοντα από το νόμο. Ερωτώ. Εάν υπήρχε κάποιος συριζαίος γιατρός που ενδιαφέρετο για την εν λόγω θέση θα προχωρούσε το Υπουργείο στην προκήρυξή της? Γιατί κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει σταματήσει τους διορισμούς. Αντίθετα μάλιστα. Προκηρύσσει και διορίζει επιλεκτικά. Όπου και όταν θέλει.

Όσον όμως αφορά την δικιά σας διοικητική πράξη,με την οποία ορίσατε προσωρινό προϊστάμενο δεχθείτε τις εξής παρατηρήσεις μου:

Ο νόμος που επικαλείστε, αυτονοήτως ορίζει, ότι θα πρέπει να τοποθετείται προϊστάμενος εκ των ενώντων, δλδ ένας εκ των δύο επιμ.Α που υπάρχουν στο τμήμα(κλινική). Γιατί πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να διευθύνει την κλινική ένας επιμ.Α της ίδιας ειδικότητας και να μπορεί να την διευθύνει γιατρός άλλης ειδικότητας, έστω ανωτέρου βαθμού, έστω του ιδίου τομέα? Σας ερωτώ αν αύριο αποχωρήσει ο Διευθ/ής της χειρουργικής κλινικής, θα ορίσετε προσωρινό Διευ/ή οδοντίατρο επειδή και αυτός ανήκει στον ίδιο τομέα δλδ τον χειρουργικό? Να σας θυμίσω ότι ο προϊστάμενος της κλινικής είναι υπεύθυνος ενυπόγραφα και για το ότι οι ειδικευόμενοι περάτωσαν ευδοκίμως τον χρόνο της ειδίκευσής τους. Και εν προκειμένω πρόκειται για μία νευραλγική κλινική που χορηγεί πλήρη ειδικότητα.

Σας ερωτώ επίσης πως είναι δυνατόν ένας γιατρός να διευθύνει δύο τμήματα(κλινικές)και ταυτόχρονα να είναι και Διευθ/ής του Παθολογικού Τομέα?

Μάθετε αξιότιμε κε Διοικητά πως αντιμετώπισαν οι φίλοι σας συριζαίοι αντίστοιχη περίπτωση στο Γ.Ν.Πατρών. Και εκεί είχε μείνει κενή η θέση του Διευθ/ή του Παθολογικού τμήματος(κλινικής).Στο τμήμα(κλινική) υπήρχε Συντ.Διευθ/ής ογκολόγος  ο οποίος και δεν διηύθυνε άλλο αυτόνομο τμήμα(κλινική)και επί πλέον κατείχε και την ειδικότητα του Παθολόγου. Ο τότε πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας και σημερινός Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος δεν μπορούσε να δεχθεί να ορισθεί Διευ/ής  

ο συγκεκριμένος γιατρός. Τελικά ορίστηκε γιατρός χαμηλότερου βαθμού μόνο και μόνο επειδή κατείχε την ειδικότητα του τμήματος(κλινική) που θα διηύθυνε.

Μήπως τελικά κε Διοικητά έχει δίκιο η πρωθυπουργική σύζυγος Μπέτυ που λέει: "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κυβέρνηση αλλά δεν έχει την εξουσία" Μήπως τελικά ο απώτερος σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάληψη της εξουσίας μέσα από την δημιουργία ενός βαθέος κομματικού κράτους. Οι πασόκοι της κυβέρνησης ξέρουν καλά το πως.

 

Με την πρέπουσα τιμή

      Ανδρέας Μαζαράκης Συντ.Διευθυντής καρδιολογίας

       Εκπρόσωπος στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.