Ανήλικοι (Έλληνες...) λήστεψαν 87χρονη

Δυο εβδομάδες μετά την σκληρή εμπειρία της ληστείας που δοκίμασε μια ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στο Αιτωλικό, η ταυτότητα των δυο εκ των τριών δραστών αποκαλύφθηκε από τα ίχνη τους που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και αξιοποίησαν οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η 87χρονη γυναίκα είχε λαχταρήσει για τα καλά, όταν άνοιξε τα μάτια της και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με δυο κακοποιούς που είχαν διαρρήξει και την σημάδευαν με πιστόλι. Έτσι, αναγκάστηκε να τους δείξει πού είχε τα κοσμήματά της και ένα μικρό χρηματικό ποσό. Οι κακοποιοί διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση μαζί με έναν τρίτο συνεργό τους που τους κάλυπτε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν οι δυο Έλληνες εισβολείς ηλικίας 18 και 17 χρόνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο τσιλιαδόρος της ληστείας και για να διαπιστωθεί αν οι νεαροί εμπλέκονται και σε άλλες παρανομίες.