Έσβησε η φωτιά-Σώθηκαν τα σπίτια-Κάηκε Πυροσβεστικό Όχημα στη Βούντενη-Τραυματίες πυροσβέστες(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 19.35

Υπό πλήρη έλεγχο, η μεγάλη πυρκαγιά της Πάτρας, με δύο ελεφρά τραυματίες πυροσβέστες, ένα καμμένο πυροσβεστικό όχημα, δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης αποτεφρωμένα και δεκάδες σπίτια ακέραια, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες πέρασαν ανάμεσά τους.

Νεότερη Ενημέρωση 16.09

Έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια η μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που καίει τα πάντα στο πέρασμά της, στην Βούντενη.

Στην μάχη της κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, συνδράμουν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericcson.

Στην περιοχή υπάρχει και εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, που μεγαλώνει τις ανησυχίες των πυροσβεστών, ενώ υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες, ότι ένα σπίτι παραδόθηκε ήδη στην πύρινη λαίλαπα.

Δύο μέχρι στιγμής πυροσβέστες, από την δύναμη του Αιγίου που έχει έρθει για συνδρομή, έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Αρχική Ενημέρωση 14.00

Δύο καναντέρ και ένα εκτός από το ελικόπτερο παίρνουν μέρος στη μάχη της πυρόσβεσης, στη μεγάλη πυρκαγιά  στην περιοχή των Άνω Συχαινών, που ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"32533","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"273","typeof":"foaf:Image","width":"640"}}]]

Ωστόσο στις φλόγες παραδόθηκε πυυοσβεστικό όχημα, με το πλήρωμά του να είναι καλά στην υγεία του.

Κλειστή η Περιμετρική Οδός και στα δύο ρεύματα. Η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη και παίρνει συνεχώς διαστάσεις.

Τα αίτια της μεγάλης φωτιάς δεν είναι ακόμα γνωστά.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"32534","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"263","typeof":"foaf:Image","width":"640"}}]]

Η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.