"Έξυπνη κινητικότητα, έξυπνη οικονομία" από το Επιμελητήριο Αχαΐας

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα  Greece - Italy Facilities for Transport 2.0  (GIFT 2.0) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Έξυπνη κινητικότητα   έξυπνη οικονομία» την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα). Η εκδήλωση απευθύνεται στους φορείς της δημόσιας διοίκησης, τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, τους παρόχους μεταφορικού και συγκοινωνιακού έργου αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις «έξυπνες» εφαρμογές που σχεδιάζονται από τους εταίρους του έργου.
Το συνολικό έργο  αποσκοπεί στη βελτίωση των συνδυασμένων μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων στις περιοχές παρέμβασης, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Δυτική Ελλάδα, μέσω της δικτύωσης και ανάδειξης των υφιστάμενων υποδομών και υπηρεσιών.
Στο έργο GIFT 2.0 συμμετέχουν 4 Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Απούλιας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μητροπολιτικός Δήμος του Μπάρι, Επαρχία Μπαρλέτα-’ντρια-Τράνι), 3 Επιμελητήρια (Αχαΐας, Ιωαννίνων, Μπάρι), 2 Πανεπιστήμια (Πάτρας, Σαλέντο), 1 ΜΚΟ (Innopolis). Συντονιστής του έργου είναι η Περιφέρεια της Απουλίας.
Οι εταίροι του έργου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (διαχειριστές μεταφορικών κόμβων, παρόχους επιβατικού και μεταφορικού έργου, επιχειρήσεις κ.α.) δημιουργούν σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και τοποθετούν πληροφοριακό εξοπλισμό προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση και επίκαιρη πληροφόρηση των χρηστών μέσω των ατομικών τους συσκευών (smartphones, tablets, netboooks κ.α.). Με αυτό τον τρόπο προσβλέπουν στην αποκόμιση σημαντικού οφέλους, ως προς, τον τρόπο αποδοτικής μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, την αποτελεσματική προσέγγιση επισκεπτών και πελατών και την προβολή των επιχειρήσεων.
Το έργο GIFT 2.0 αναφέρεται σε έναν τομέα που επηρεάζει την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών είτε διαβιούν μόνιμα, είτε εργάζονται είτε επισκέπτονται μία περιοχή. Η εκδήλωση θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τις βασικές αρχές του έργου και περαιτέρω τις πιλοτικές δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αχαΐας αλλά και τις δράσεις που υλοποιούν άλλοι φορείς μέσω προγραμμάτων αντίστοιχης φιλοσοφίας, κάνοντας όλοι μαζί ένα βήμα πιο κοντά στην υιοθέτηση τεχνολογιών που θα διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Για πληροφορίες σε σχέση με το έργο GIFT 2.0: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: κος Κ. Γιωτόπουλος, Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα T: 2610277779/ F: 2610276519/ e-mail: [email protected]/www.e-a.gr