Ένα υπόμνημα που μας κάνει να ανησυχούμε...

Το δημοσιεύουμε χωρίς κανένα σχόλιο (δεν χρειάζεται...): ΥΠΟΜΝΗΜΑ της  Χριστίνας Τζουβέκα με θέμα: Ενημέρωση κ. Υπουργού Υγείας και κ.κ. Βουλευτών Νομού Αχαϊας  για την αναγκαιότητα ελέγχου της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς αποφυγή μετάδοσης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε δημόσιο Νοσοκομείο των Πατρών.

"Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,

Αξιότιμοι  κ.κ. Βουλευτές,

με το παρόν υπόμνημα τίθεται υπόψη σας η αναγκαιότητα ελέγχου της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς αποφυγή μετάδοσης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε δημόσιο Νοσοκομείο των Πατρών.

Σας αναφέρεται εν συντομία ιστορικό περιστατικού που έλαβε χώρα προσφάτως.  Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δημοσίου νοσοκομείου των Πατρών διακομίστηκε πριν λίγο καιρό συγγενικό μου πρόσωπο με συμπτώματα διαταραχών του πεπτικού και νοσηλεύτηκε επί δεκαημέρου. Όντας υπό νοσηλεία, σε θάλαμο με τρία έτερα πρόσωπα νοσηλευόμενα, μάθαμε ότι νόσησε με δυο μικρόβια, χαρακτηριστικά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τα  Acinetobacter και Pseudomonas. Επισημαίνεται οτι όσο νοσηλευόταν δεν γνωρίζαμε  ως συνοδοί που φροντίζαμε το κλινήρες συγγενικό μου πρόσωπο για τυχόν απαραίτητη λήψη ειδικών μέτρων προφύλαξής μας προκειμένου να μην υπήρχε κίνδυνος να εκτεθούμε στα επικίνδυνα ανθεκτικά μικρόβια και εν συνεχεία άθελά μας πιθανόν να τα μεταδίδαμε σε τρίτους.

Με δεδομένο ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει την ευάλωτη κατηγορία των Ελλήνων ασθενών αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες εν γένει, παρακαλώ θερμώς όπως μεριμνήσετε άμεσα για το θέμα προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Το παρόν κοινοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης των Πατρών και προς τούτο αποφεύγεται η αναφορά πιο συγκεκριμένων στοιχείων για το νοσοκομείο, τα οποία στοιχεία είναι στη διάθεσή σας οποτεδήποτε ζητηθούν".