«30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ 1988-2018» - 2ήμερο εκδηλώσεων δημιουργικής έκφρασης και αλληλεγγύης της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»

Οι ομάδες εθελοντών της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ και η ανοιχτή Ομάδα της Γειτονιάς,  στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της Κίνησης «Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιάς μας, επειδή μας αφορά» και «ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι-ΠΡΟ-ΝΟΙΑ», φτάνοντας στο τέλος και της φετινής εθελοντικής  χρονιάς, διοργανώνουν τις τελικές τους  εκδηλώσεις.

Μια παρέμβαση πρόληψης στη γειτονιά, ένα  2ήμερο δημιουργικής έκφρασης και αλληλεγγύης  Σάββατο   &  Κυριακή,  9 & 10 Ιουνίου 2018, στο Κ.Δ.Α. (Σαρανταπόρου 20), με θέμα:«Η Γειτονιά που Συν-Διαμορφώνουμε και μας Διαμορφώνει – Γεύσεις και Αρώματα της Γειτονιάς μας».

Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να παρουσιαστεί το έργο των ομάδων, αλλά, κυρίως, να ενδυναμωθεί η σύνδεση, η συνεργασία και το μοίρασμα  με τους Γείτονες, στην προσπάθεια για το ξαναχτίσιμο μιας «σύγχρονης Γειτονιάς» με ποιότητα και νόημα ζωής για τους κατοίκους της.

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Α) Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 το πρωί 9:30-13:30

Αφιέρωμα στη μνήμη του εκλιπόντα γείτονα-ενεργού πολίτη Γιάννη Σόμπολου.

- 2η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας και το σύλλογο  «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ».

- 2η Δειγματοληψία  δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»  (ΚEΔMΟΠ)

Β) Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 το απόγευμα 19:00-22:00

Παρουσίαση με βιωματικό/διαδραστικό τρόπο:

- Του προγράμματος πρόληψης της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ “ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ”. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Α΄ Γυμνασίου Πατρών με την υποστήριξη της Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με τη σύμπραξη του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, εξερευνούν και γνωρίζουν τη γειτονιά τους.

- Της κοινωνικο-πολιτιστικής διαδρομής μας μέσα στο χρόνο, έχοντας για βοηθό σ’ αυτό το ταξίδι  «γεύσεις και αρώματα» των τόπων μας.  Τα μέλη της Ομάδας της Γειτονιάς, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο (αφήγηση, δρώμενο, απαγγελία, τραγούδι, χορό, γεύση, τέχνη κ.ά.)  «αρώματα και γεύσεις»  που φέρνουν από το παρελθόν, χαρακτηρίζουν το παρόν και σηματοδοτούν το μέλλον ΜΑΣ.

Γ) Κλείσιμο  των εκδηλώσεων με μια μικρή γιορτή

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν είναι:

*Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ -Πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ

*Φιλαρμονική/Χορευτικό Ι. Ν. Αγίας Σοφίας

*Α΄ Γυμνάσιο Πατρών-Αγωγή Υγείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας

*Μ/Χ Όμιλος «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  ΜΟΣΧΟΣ»

* Σύλλογος Κεφαλλήνων «Ο ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

* ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ Σύλλογος Πατρών

*Καθολική Κοινότητα Πατρών

Η παρουσία των συμπολιτών θα τιμήσει την εκδήλωση και θα ενδυναμώσει το νόημα και το έργο πρόληψης των εθελοντών.