Καταργείται το τελωνείο της Πάτρας;

Μείωση και κατάργηση ή συγχώνευση τελωνειακών υπηρεσιών προβλέπεται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην οργανωτική δομή της τελωνειακής υπηρεσίας, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία μερικών από αυτές και μελετάται η αναδιοργάνωση και των λοιπών τελωνειακών οργανικών μονάδων κάθε επιπέδου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση δύο ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη και Μαργαρίτη Τζίμα, για το ενδεχόμενο κατάργησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων στην Πάτρα και το ενδεχόμενο κατάργησης του Τελωνείου Δράμας.

Όπως ενημερώνει τους δύο βουλευτές ο κ. Οικονόμου, στόχος της αλλαγής στην οργανωτική δομή της τελωνειακής υπηρεσίας είναι η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των τελωνειακών παραβάσεων και είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, καθώς και η αναβάθμιση και η επαρκής στελέχωση των τμημάτων «Εκ των Υστέρων Ελέγχων».

Διευκρινίζει, επίσης, ότι με την αλλαγή στο χάρτη των τελωνειακών υπηρεσιών και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές υπηρεσίες θα αξιοποιηθούν καλύτερα, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης